Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.493
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.493
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto sektöründe krizi aşamayan iki şirket, yeni aksiyonlar alıyor

Investing.com – Kripto para piyasalarında görülen ayı piyasasına bağlı olarak Haziran ayında likidite krizi yaşayan iki şirketten kripto kredi şirketi Celsius’ta işten çıkarmalar başladığı söylenirken Three Arrows Capital’ın iflas başvurusunda bulunduğu görüldü.

Celsius’ta işten çıkarmalar başladı mı?

Kripto para cinsinden kredi sağlayan bir şirket olan Celsius’un toplam iş gücünün yüzde 25’ine denk gelen 150 çalışanının işine son verdiğine yönelik söylentiler artmaya başladı.

Sosyal medyada gündeme gelen Celsius işten çıkarmalarının şirketin finansal sorunlarına çözüm bulmak için aldığı aksiyonlardan biri olarak görüyor. Öyle ki Celsius, yaklaşık iki hafta önce bir hukuk şirketi olan Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP ile yeniden yapılandırma danışmanlığı konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

Celsius Network için 3 aşamalı kurtarma teklifi

Celsius, son olarak platformu yeniden inşa etmek için 3 teklif ortaya koydu. Yapılan açıklamada kalıcı çözüm için Celsius topluluğu kritik öneme sahip.

İlk çözüm, ağın yapılandırma sonrası yeniden başlatılmasıyla ilgili. Bu süreçte mevduat sahiplerinin zararlarını telafi etmek öncelikli eylem olacak. İlerleyen aşamalarda ise toplulukla birlikte ortak bir yatırım için bir havuz oluşturma planı bulunuyor. Ayrıca yeni bir kripto varlık geliştirilmesi ve mevduat sahiplerini platformda tutmak için bir operasyonel plan üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Diğer yandan Celsius yetkilileri, geleneksel finans şirketlerinin kurtarma planına dahil olacağı konusunda umutlu değil. Bu yüzden Celsius’un kurtarma planı, iç dinamikler üzerine yoğunlaşmış durumda.

Three Arrows Capital iflas başvurusunda bulundu

Kripto endüstrisinde zor durumda olan başka bir şirket kripto hedge fonu Three Arrows Capital, İngiliz Virgin Adaları’ndan gelen bir tasfiyenin ortasında ABD varlıklarını korumak için iflas başvurusunda bulundu.

Three Arrows temsilcileri, Cuma günü New York’ta iflas dilekçesini sundu. Şirket yetkilileri, bu yolla, alacaklıların şirketin ABD’deki varlıklarına el koymasını engellemek istiyor.

İngiliz Virgin Adaları mahkemesi, geçen hafta Three Arrows Capital’ın tasfiyesine karar vermişti. Blockchain firması Nansen, eski Credit Suisse çalışanları Zhu Su ve Kyle Davies tarafından kurulan fonun Mart ayına kadar yaklaşık 10 milyar dolarlık varlığı yönettiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir