Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.550
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.550
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında FTX kaynaklı volatilite devam ederken sektörde günün öne çıkan gelişmelerini derledik.

Crypto.com CEO’su FTX kaynaklı zararın 10 milyon dolar ile sınırlı olduğunu beyan etti

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, FTX’in iflas başvurusunun ardından bir açıklama yaptı.

Crypto.com, Cuma günü şeffaflık kapsamında platforma ait soğuk cüzdanların adreslerini yayımladı. Kripto adresleri arasında 4 milyon dolarlık varlığın başka bir borsaya aktarılmasının görülmesi ise kullanıcıların paniklemesine yol açarak çekim taleplerini artırdı.

Diğer yandan sosyal medyada Crypto.com’un FTX’e son bir yılı aşkın süredir 1 milyar dolarlık kripto para gönderdiğine dair söylentiler de hızla yayıldı. Bunun üzerine açıklama yapan şirketin CEO’su, bütün fonları, bahsedilen süre zarfında geri aldıklarını ve FTX borsası kapandığında sadece 10 milyon dolarlık bir riskleri kaldığını beyan etti. Kris Marszalek, ayrıca piyasadaki söylentilerin korku yaymak için yapıldığını gerçeklerin bundan ibaret olduğunun altını çizdi. 

Hafta sonu boyunca Crypto.com üzerinde baskı oluşturan haberler sırasında borsanın yerel tokeni CRO, son 3 günde 0,09 dolar bandından 0,05 dolara kadar %42 düşüş gördü. Bugün ise dip seviyeden %30 oranında toparlanan kripto para 0,07 dolar seviyesinde bulunuyor. 

Vitalik Buterin’in Dogecoin Vakfı’na 20 milyon DOGE gönderdiği iddia edildi

Dün, Twitter üzerinden yapılan bir açıklamada Blockchain verilerine dayanarak Vitalik Buterin’in 2 Kasım’da Dogecoin vakfına 20 milyon DOGE bağışladığı iddia edildi. Ardından Dogecoin haber paylaşım hesabı Mishaboar, işlemi onaylayarak, Dogecoin Explorer’da işlemin bağlantısını paylaştı. 

Diğer yandan vakfın, DOGE varlıklarını aynı gün satmış olabileceği düşünülüyor. Zira 20 milyon DOGE’yi bir sonraki işlemde bir borsa adresine gönderiliyor. Ayrıca 2 Kasım tarihinde DOGE’nin zirve fiyatından dönüşe başlaması bu satış işlemini destekliyor.

Diğer yandan Vitalik Buterin ve Dogecoin Vakfı, bahsi geçen bağışla ilgili bir açıklama yapmadı. Vitalik Buterin, geçtiğimiz yıl Dogecoin Vakfı’nın Blockchain danışmanı olarak lanse edilmişti. Hatta Ethereum kurucusu 2 Kasım’daki 2,9 milyon dolarlık DOGE bağışından önce Mayıs ayında vakfa 500 ETH göndermişti.

Sam Bankman-Fried’in son tweetleri merak uyandırdı

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in gizemli gönderileri, FTX’in iflasının ardından takipçileri tarafından merak uyandırdı. Bankman-Fried, art arda yaptığı paylaşımda önce “What” ve ardından “H” yazdı. Bu tweet’lerin ardından bir açıklama gelmezken gönderileri oldukça yüksek etkileşim aldı. Ancak öylesine mi yazıldı yoksa bir mesaj mı içerdiği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Diğer yandan Reuters’ın Bankman-Fried’in, şirketin muhasebe sisteminde müşteri fonlarının Alameda’ya gönderilmesini sağlayan bir “arka kapı” olduğu iddiasının ardından Bankman-Fried, ajansa şirket içi etiketlemeyi karıştırdığı şeklinde yanıt verdi.

Binance CEO’su üçüncü taraflarla paylaşılan API anahtarları konusunda uyardı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, tüm kullanıcıları üçüncü taraf platformlarla paylaşılan API anahtarlarını silmeleri konusunda uyardı.

Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada API anahtarlarını 3. taraf platformlarla (Skyrex ve 3commas) paylaşan en az 3 kullanıcının hesaplarında kullanıcılara ait olmayan işlemler yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. 

Bunun üzerinde daha önce bu tarz platformları kullananların güvende kalmaları için API anahtarlarını silmelerini şiddetle tavsiye etti.

Zhao’nun gönderisinde bahsettiği Skyrex ve 3Commas platformları, API anahtarlarını paylaşarak kullanıcıların, otomatik işlem yapabilmek ve hesabı yönetebilmek için verilerine erişim sağlar. Bu işlemler, ilgili platformlara kayıtlı olan kullanıcıların paylaştığı API anahtarları kullanılarak yapılırken Changpeng Zhao’nun gönderisinde bahsettiği durum, son işlemlerin kullanıcı rızası dışında gerçekleştiği yönündeydi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir