Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.472
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.472
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto piyasasında sert kayıplar görülürken LUNC, %10 yükseldi

Investing.com – Kripto para piyasasında Terra çöküşünün ardından topluluk tarafından benimsenen kripto para Terra Classic (LUNA), güncel durumda FTX kaynaklı kripto düşüşünden etkilenmesine rağmen dünden bu yana direnç gösteriyor.

Bugün sıralamada 1,25 milyar dolar piyasa değeriyle 35. sırada bulunan LUNC, son 24 saatte ilk 100 kripto para arasında Maker‘ın (MKR) ardından %10’u bulan değer artışıyla en çok yükselen ikinci kripto para konumunda

Dün son derece volatil hareketlere sahne olan LUNC, kripto paralar ağır kayıplar verirken gün sonunda 0,00019 dolarda sabit kaldı. Dün gün içi işlemlerde ise 0,00023 dolara kadar yüksele kripto para ardından 0,00015 dolara kadar gerilemesine rağmen 0,00019 dolarda kapanış gördü. LUNC, bugün yatay hareket ederken dünkü kazanımlarını korumaya devam ediyor.

Son 48 saattir Eylül ayında görülen dip fiyatlara tutunmayı başaran LUNC, yine de genel düşüş trendinden payını almış durumda. Öyle ki kripto para hafta başından başlayan satışlarla birlikte yaklaşık %25 değer kaybetti. 

LUNC, bu hafta FTT tartışmalarının ortasında Binance CEO’su Changpeng Zhao sayesinde biraz alaycı bir tavırla da olsa gündeme geldi. Zhao, Binance’in FTT satışıyla ilgili yöneltilen bir soruya yanıt olarak borsanın hala LUNC tutmaya devam ettiğini söyledi. 

Mevcut durumda son 2 aydır destek olarak çalışan bölgede tutunmaya çalışan LUNC, piyasadaki belirsizliğe bağlı olarak kırılgan yapısını koruyor. 

Diğer yandan genel olarak kripto paralar, ABD enflasyon verisinin açıklanmasının öncesinde bugün daha çok yatay hareket etti.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir