Kriptolar:
32391
Bitcoin:
$98.467
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%58.0
% 0.12
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 0.77
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 98.467
BTC Dominasyonu:
% 58.0
Piyasa Değeri:
$3.30 T

Kripto piyasasına yönelik düzenleyici yaklaşımlar, FTX’in yaşadığı gibi iflasları önlemez

Kripto sektörünün Vahşi Batı gibi olduğu iyi biliniyor ve şu ana kadar yetkililer Bitcoin, Ethereum ve diğer para birimleri için uygun düzenlemeler yavaş ilerliyor.

Terra ve FTX’in çöküşü milyonlarca yatırımcıyı mağdur etti ve bu da düzenleyicileri harekete geçme baskısı altında bıraktı. Ancak bu durum, hedefi büyük ölçüde aşan ve asıl noktayı ıskalayan uygunsuz düzenleyici yaklaşımların benimsenmesine de yol açabilir.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kriptoları ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görüyor ve bu şekilde muamele görmeleri gerektiğini söylüyor. Ona göre bu, kripto işlemlerinden gizliliği tamamen kaldırmak için önlemler alınması gerektiği anlamına geliyor.

İşlem sürecine dahil olan tüm aktörler finansal kurumlar olarak kabul edilmelidir, bu nedenle kullanıcılarının tüm kişisel verilerini kaydetmeleri gerekecektir.

Bu tür bir kontrol ve izleme, küresel çapta tek tip düzenleme açısından önem arz ederek Avrupa’daki yetkililerin de kulağına kar suyu kaçırabilir.

Yaz aylarında taslak olarak kabul edilen Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) Yönetmeliği kapsamında Avrupa Birliği, kripto borsalarının 1.000 euro değerini aşmaları halinde kapsamları dışındaki cüzdanlara yapılan işlemleri bildirmeleri gerektiği konusunda anlaştı.

Buna ek olarak kara para aklama ve terörün finansmanını önlemeye yönelik düzenlemeler, kripto sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilecek. Kripto borsaları, yalnızca gönderenin ve alıcının kimlikleri şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulduğunda barındırılmayan cüzdanları içeren işlemlere izin vermek zorunda kalacak. Bu da anonim işlemleri neredeyse imkansız hale getiriyor.

Bu noktada, Elizabeth Warren’ın aklındaki düzenleme yaklaşımıyla büyük ölçüde mutabakat var.

Sektör uzmanı Ryan Sean Adams, Amerika’yı bir gözetleme devletine dönüştüreceği için bu yaklaşımın çirkin olduğunu düşünüyor:

“Anayasamızın değerlerini ikiye katlamak yerine Çin’i yarım yamalak bir dijital otoriterliğe doğru hızla takip ediyoruz.”

Reflexivity Research kurucu ortağı Will Clemente ise bu tür bir gözetimin FTX’in iflasını önleyemeyeceğini iddia ediyor.

Nasıl önleyebilirdi? Kripto borsalarla ilgili sermaye akışlarının kayıtları, bu borsaların mali sıkıntıya girmesini engelleyemez. FTX’in ABD ve AB de dahil olmak üzere birçok ülkede lisansı vardı. Bu durum kullanıcılarını korumadı.

Bitcoin için teknik fiyat göstergeleri

Bitcoin şu anda 17.658 dolarlık Bitcoin/dolar fiyatıyla %0,84 değer kaybetmiş olurken haftalık bazda %5,12 yükseldi.

Çarşamba günü kripto para birimi günlük 18.351 dolar ile 55 günlük hareketli ortalamayı (MA) aşmayı başardı. Ancak günlük kapanış yine MA’nın ve 17.841 dolarlık %38,2 Fibonacci düzeltme bölgesinin altında kaldı. Direnç alanının üzerindeki ikinci bir kırılma girişimi başarısız oldu ve kayıplar, 16.986 dolarlık %23,6 Fibonacci desteğine doğru yaklaşıyor.

Ancak söz konusu direnç alanı istikrarlı bir şekilde aşılabilirse toparlanmanın 18.533 dolarlık %50 Fibonacci düzeltme desteğine doğru genişlemesi mümkün hale gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto piyasasına yönelik düzenleyici yaklaşımlar, FTX’in yaşadığı gibi iflasları önlemez” te bir düşünce

  1. Pingback: AAX Davasında İki Yönetici Tutuklandı | Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir