Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.790
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.790
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto piyasalarında bugün: Önemli veriler öncesi piyasa nasıl hareket ediyor?

Kripto para piyasaları, güne yatay başladıktan sonra Avrupa seansında düşük hacimli de olsa yukarı yönlü bir hareket başladı. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi, 70 milyar doların altında düşük seyretmeye devam ediyor. Mevcut alıcı hareket, henüz dünkü kayıpları telafi edecek seviyelere ulaşamadı.

Bugün dolar endeksi, 110 seviyesin yükseliş ivmesini korurken ABD vadeli işlemlerinde piyasa açılışı öncesi pozitif hareket ettiği görülüyor. Vadeli işlemlerin bugünkü pozitif konumu, kripto piyasalarıyla uyumlu olduğu görülürken ABD piyasalarının açılışı sonrası oynaklığın artabileceğini görebiliriz.

Bitcoin (BTC), bugün 18.800 dolar seviyelerinden destek bulduktan sonra yönünü yukarı çevirdi ve akşam saatlerine doğru 19.250 doların üzerinde işlem görmeye başladı. En büyük kripto para gün açılışından bu yana %2 değer kazandı. Dünkü işlemlerde ise %3,5’e yakın düşüş görürken 18.700 dolara kadar geriledi.

Ethereum (ETH), günün ilk saatleri 1.320 dolardan destek bulduktan sonra gün boyu hafif alıcılı hareket ederek 1.350 doların üzerine yükseldi.

Altcoin piyasasında son durum

İlk 10 kripto para son 24 saatlik fiyat hareketine göre pozitif bölgede dururken XRP, günlük %4 yükselişle 0,4 dolar desteği üzerinde hareket etmeye devam ediyor. Cardano (ADA), ilk 10’da XRP’den sonra en çok talep gören altcoin olurken %2,5 yükselişle 0,45 dolar üzerinde alıcı buluyor.

İlk 100 kripto parada son durumu kontrol ettiğimizde şu an 60 kripto varlığın artıda hareket ettiği görülüyor. Bu durum Fed faiz kararı öncesi kripto paralarda karışık seyrin devam ettiğini gösteriyor.

Bugün ilk 100 kripto para arasında Kusama (KSM), %6,3 yükselişle ilk sırada. Ardından XRP, Helium (HNT), Ravencoin (RVN) ve Litecoin (LTC), %3 – 4 bandında düşük miktarlı yükselişlere ilk sıraları oluşturuyor.

Diğer yandan bugün satıcılı hareket eden altcoin’lerin kayıpları da %4 bandında sınırlı kaldı. Buna göre Chiliz (CHZ), %4,2 düşüşle en çok düşen altcoin olurken Algorand (ALGO), Terra (LUNA), Compound (COMP) ve Cosmos (ATOM), %4’e yakın düşüşlerle Chiliz’in ardından geliyor.

Kripto piyasalarında bugün görülen sakin hava, FOMC toplantısında alınan kararların açıklamasının ardından yerini sert volatil hareketlere bırakabilir. Bu yüzden gün içi işlemlerde hafif alıcılı seyreden piyasaya karşı temkinli olunmalı. FOMC toplantı tutanakları, bu akşam TSİ 21.00’de faiz kararının açıklanması sonrası 21.30’da aktarılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir