Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.834
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.834
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto piyasalarında bugün: Bitcoin %10 yükselerek piyasaya öncülük ediyor

Investing.com – Kripto piyasaları, bu hafta aşağı yönlü volatilitenin ardından hızlı toparlandı ve yönünü yukarı çevirdi.

En büyük kripto para Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 10’a varan değer artışı görerek 21.000 dolar bandına adım attı ve ilk 10’da en çok değerlenen kripto para oldu. Diğer yandan BTC, bu haftaki volatilite de 18.510 dolarda dip görmüştü. 

Bitcoin piyasa değeri de bugünkü yukarı yönlü hareketle yeniden 400 milyar dolar seviyesine çıkarken toplam piyasa değeri, 1 trilyonluk psikolojik eşiğin üzerine çıktı. Diğer önemli bir gelişme ise 24 saatlik ortalama işlem hacminin son günlerin en yüksek değerine çıkarak 90 milyar dolara ulaşmasıydı. ABD işlem saatlerine girilirken  yükseliş hareketinde eğim kaybı görülse de henüz görünüm korunuyordu. 

En büyük 10 kripto para arasında ise günlük bazda ortalama yüzde 5 değer artışı vardı. Ethereum (ETH), bugün artan talep ile 1.700 dolar bandına adım attı. Bitcoin’in ardından ilk 10’da en çok değerlenen kripto para Polkadot (DOT) oldu ve Dogecoin’i yeniden ilk 10’un dışına itti. 

Bugün yeni LUNA, LUNC’den rol çalmaya başladı

Kripto piyasaları haftalardır Terra Classic’in (LUNC) performansını konuşurken Terra’nın yeni Blockchain’inin yerel varlığı LUNA, öğleden sonraki işlemlerle şaşırtıcı yükseliş performansıyla tüm gözlerin üzerine çevrilmesine neden oldu. 

LUNA, 2 dolar seviyesinden başlayan yüksek hacimli alımlarla birkaç saat içerisinde değerini yüzde 280 oranında artırarak 7,66 TL kadar yükseldi. Haber yayına hazırlanırken kısmi bir düşüş gören altcoin, şu an 6,5 TL fiyatından işlem görüyordu. 

LUNC ise bugün günün ilk saatlerinde 0,0005 dolar üzerinde yatay hareket ederken öğleden sonraki işlemlerde satıcılı hareket etmeye başladı. ABD işlem saatlerinde satışlar hızlanan LUNC pazarında 0,00035 dolara kadar bir gerileme görüldükten sonra 0,0004 doların üzerine doğru bir toparlanma geldi, ancak LUNC’nin düşüş eğilimi devam ediyor. Kripto para son 24 saatte yüzde 20’nin üzerinde değer kaybıyla ilk 100’de en çok değer kaybeden kripto para konumunda. 

Haftalık performanslarda ise an itibarıyla ilk sıradaki konumunu LUNA tokenine kaptırdı. Şu an ilk 100 kripto para arasında son bir haftanın en çok yükselen altcoin’leri, Terra ekosisteminin iki ayrı tokeni oluyor. 

Terra ve Terra Classic tokenlerinin gölgesinde kalan yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar arasında bugün Ravencoin, Cosmos ve OKB de yüzde 20’nin üzerinde önemli bir yükseliş gördü. Diğer yandan LUNC’nin son saatlerdeli satışı sonrası yüzde 20’ye ulaşan değer kaybı harici ciddi oranda düşen altcoin bulunmuyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir