Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.979
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.979
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto piyasaları FOMC toplantısı öncesi satıcılı hareket ediyor

Kripto para piyasalarında bugün açıklanacak FOMC toplantı kararları öncesi gergin bekleyiş sürerken Rusya’nın kısmi seferberlik kararı, ek bir endişe kaynağı olarak ortaya çıkabilir.

Bitcoin, hafta başındaki volatilitenin ardından kısmi bir toparlanma çabası sonrası dün satıcılı hareket ederek %3’ün üzerinde düşüşle 18.875 dolara kadar geriledi. Asya işlem saatlerinde yatay hareket eden ve kısa bir süre 19.000 doları test eden Bitcoin, sabah saatlerinde yeni ortaya çıkan gelişmelerle yönünü yeniden aşağı çevirdi.

Ethereum (ETH), son 24 saatte %2,5’i bulan düşüş sonrası 1.320 dolarda işlem görüyor. İlk 10 kripto para arasında XRP, pozitif ayrışmaya devam ediyor. Ripple tokeni, dünden bu yana %5’e yakın artışla 0,4 dolar direncine doğru hareket etti ve şu an ilk 100 kripto para arasında da en çok değer kazanan kripto para konumunda.

Rusya’nın kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından son 2 saatlik zaman diliminde aşağı yönlü hareketin devam ettiği görüldü. Bu gelişme kripto para piyasaları üzerinde Fed faiz kararlarıyla birlikte ek bir endişe kaynağı olarak ortaya çıkabilir.

Toplam piyasa değeri ise dünkü satışların ardından 900 milyar dolar sınırı üzerinde hareket ediyor. Kripto para yatırımcıları Fed’in bugün açıklanacak faiz kararını ve ardından yapılacak açıklamaları beklerken gün içi işlemlerde volatilitenin artması beklenebilir.

Fed kararı öncesi yatırımcılar bekleme modunda

Piyasa algısını ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi, bugünkü güncellemede 23 seviyesinde sabit kalarak aşırı korku bölgesindeki konumunu koruyor. Bu durum Fed kararlarına yönelik belirsizlikten kaynaklı olarak yatırımcıların bekleme modunda olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Fed kanadından şahin açıklamaların devam etmesi ve şu an düşük bir olasılık olarak görülen 100 baz puanlık artışın gelmesi, piyasaları paniğe sokarak satışların hızlanmasına yol açabilir. Ancak yapılan tahminlerde 100 baz puanlık artış ihtimali %18’e gerilemiş durumda. Yine de önümüzdeki dönemlerde ABD Merkez Bankasının nasıl bir politika izleyeceğine dair yapılacak açıklamalar, dikkatle takip edilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir