Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.010
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.010
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto paralarda hafta sonu sert kayıplar gerçekleşti

Investing.com – Kripto para piyasaları kan kaybetmeye devam ediyor. Geçen hafta ABD enflasyonunun son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrası riskli piyasalarla birlikte kripto para piyasalarından da sert çıkışlar görüldü.

Kripto para piyasalarında geçen haftanın son iş günü hızlanan çıkışlar, hafta sonu boyunca devam etti. Haftanın başlangıcına kadar sarkan satışlar neticesinde toplam piyasa değeri 1,21 trilyon dolardan yüzde 18’e yakın düşüşle 1 trilyon dolar sınırına kadar geriledi.

Bitcoin 25.000 doların altını gördü

En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), toplu satışların başlamasıyla 30.000 dolardaki dengesini kaybettikten sonra bugün günün ilk saatlerinde 24.900 dolara kadar geriledi. Cuma gününden bugüne Bitcoin’de kayıplar yüzde 17’ye ulaşmış oldu.

Bitcoin sabah saatlerinde 25.300 dolar fiyatından alıcı bulurken Aralık 2020 döneminden bu yana en düşük seviyelerini gördü. Altcoin piyasasında da sert kayıplar vardı.

Ethereum’da haftalık kayıp yüzde 30’a ulaştı

Piyasaların en büyük altcoin’i Ethereum (ETH), son düşüş trendinden çok daha sert eklendi. Enflasyon rakamının beklentinin üzerinde gelmesinden kaynaklı olumsuzluğa ek olarak Ethereum geliştiricilerinin “zorluk bombası” adı verilen güncellemeyi 2 ay ertelemesi de en büyük altcoin fiyatını olumsuz etkiledi.

Bu durum hisse ispatı modeline geçişin de ertelenmesi şeklinde yorumlanınca Ethereum satışları hız kazandı ve kripto paranın 1.300 dolara kadar gerilediği görüldü. Ethereum’un haftalık kaybı yüzde 30’a ulaştı.

En büyük 10 kripto para arasında en sert düşüş Solana’da (SOL) gerçekleşti. 9. sırada bulunan Solana, son 24 saatte yüzde 12 değer kaybı sonrası 28,3 dolara kadar geriledikten sonra haftalık kaybını yüzde 33’e taşıdı.

BNB, 240 doların altında düşerken Cardano (ADA), 0,45 dolara kadar geriledi. Diğer yüksek sermayeli kripto paralardan XRP, 0,32 dolar bandına düştü ve en çok değer kaybı gören altcoin’ler arasında bulunan Dogecoin, 0,057 dolara kadar geriledi.

Altcoin piyasasında haftalık kayıplar yüzde 40’ı aştı

En büyük 100 kripto para arasında Convex Finance (CVX), Curve DAO Token (CRV), Waves (WAVES), Fantom (FTM) ve Aave (AAVE) ise haftalık yüzde 40’ın üzerinde düşüşler en çok kayıp gören altcoin’ler oldu. 15. sırada bulunan LEO ise haftalık yüzde 3 değer kazancıyla piyasadan ayrıştı.

Kripto para piyasalarında değer kayıplarının haftanın ilk gününde de devam ettiği görülürken son 24 saatte ortalama 100 milyar dolara ulaşan işlem hacminin satıcı ağırlıklı devam ettiği görülüyor. Bunun yanında Wall Street piyasaları da resesyon riskini fiyatlarken enflasyon endişelerine bağlı olarak yılın en kötü haftasını geride bıraktı.

Teknoloji ağırlık bir endeks olan Nasdaq borsası, geçen haftayı yüzde 5,7 oranında kayıpla kapattı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir