Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.920
% 2.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.920
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Kripto Paralara Vergi Gelecek Mi? Bakan Şimşek Açıkladı!

Kripto Mehmet Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto para vergisi için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Türkiye’ye son aylarda güçlü oranda kaynak girişi yaşandığını ifade eden Şimşek, Moody’s’in Türkiye’nin gri listeden çıkmasının ardından bu pozitif akışın devam edeceğini öngördüğünü söyledi.

2021 yılında Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesine giren Türkiye, gerekli standartları karşılamasının ardından geçtiğimiz hafta bu listeden çıktı. Şimşek, Türkiye’nin gri listeden oy birliği ile çıktığını ve hiçbir ülkenin itiraz etmediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, terörizm finansmanı ile güçlü bir şekilde mücadele edileceğini ve yapay zeka yardımıyla MASAK’ın idari kapasitesinin artırılacağını vurguladı.

Kripto Para Vergisi Üzerindeki Çalışmalar Devam Ediyor

Türkiye’nin FATF’nin gri listesinden çıkması için atması gereken son adım, kripto para mevzuatının hazırlanmasıydı. Kripto paraları kapsayan Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Şimşek, üzerinde çalıştıkları vergi paketi hakkında şunları söyledi:

“GYO’ların vergi istisnalarını kaldırmayı planlıyoruz. Yap-işlet-devret şirketlerine yüzde 30 vergi uygulamayı düşünüyoruz. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Bu pakette olmasa da bir sonraki pakette borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir