Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.760
% 5.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.760
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Kripto paralara dayalı yatırım fonlarında son durum

Kripto paralara dayalı fonlar, hareketsiz kalmaya devam ediyor. Geçen hafta en yüksek çıkışlar Bitcoin satışına yönelik fonlarda gerçekleşirken kripto varlık yatırım ürünlerinden toplamda 5 milyon dolarlık fon çıkışı görüldü.

Coinshares tarafından paylaşılan verilere göre kripto varlık yatırım ürünlerine ilgi, Eylül ayından bu yana düşük kalmaya devam ediyor. Piyasadan net çıkış, 5 milyon dolar olarak kaydedilirken Short Bitcoin ürününden 7,1 milyon dolarlık haftalık çıkış, görünümün negatife dönmesine yol açtı. Bu üründen çıkışlar göz ardı edildiğinde geçen hafta itibarıyla kripto fon piyasasına ufak çaplı girişlerden söz edilebilir.

Sonuç olarak short Bitcoin ürününden çıkışlar, BTC’nin düşmeyeceğine yönelik görüşe sahip kurumsal yatırımcıların bu fonlardan çıkışını temsil ediyor. Bununla birlikte geçen hafta Bitcoin’e dayalı fonlara 4,6 milyon dolarlık bir giriş dikkat çekiyor. Rakam düşük olsa da Bitcoin’in son 6 haftadır girişler görmesi Bitcoin fiyatının mevcut seviyelerde taban oluşturduğuna dair bir izlenim sunuyor.

Ethereum fonlarından çıkışlar devam ediyor

Diğer yandan kurumsal yatırımcılar, Ethereum tabanlı yatırım ürünleri ağırlığını bu haftada azaltmaya devam etti. Short Bitcoin ürününün ardından 2,5 milyon dolarla en çok çıkışın görüldüğü Ethereum yatırım ürünleri, böylece Ekim ayında 8,7 milyon dolar ve yılbaşından bu yana 371,2 milyon dolarlık çıkış gördü.

Bunun yanında XRP ve Solana ürünleri, sırasıyala 800 bin dolar ve 400 bin dolarlık düşük miktarlı girişler kaydetti. XRP’ye dayalı yatırım ürünlerine ayrı bir parantez açmak gerekirse Ripple’ın SEC ile davası başladığından bu yana en büyük giriş miktarlarından biri görülmesi dikkate değer bir gelişme oldu.

Ülke bazında bakıldığında İsveç, fon çıkışlarında 4,5 milyon dolarla öndeyken  bu ülkeyi 1,9 milyon dolar ile ABD ve 1,2 milyon dolarlık çıkışlarla Kanada izledi. Almanya ise 1,6 milyon dolarlık fon girişleriyle bu hafta kripto yatırım ürünlerine en çok ilgi gösterilen ülke oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir