Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.810
% 5.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.810
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto paralar, Fed’in negatif etkisini telafi etmeye çalışıyor

Kripto para toplam piyasa değeri, Fed’in faiz kararı açıklamasının öncesinde 950 milyar dolara kadar yükseldikten sonra %7,5 oranında düşüşle 880 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi.

Dün kapanışa doğru en son Temmuz ayında görülen dip seviyelerden başlayan alımlar gün boyu devam etti. Dolar endeksi ise bugün 111,8 puan seviyesinde %0,6 gerileyerek 110 puan bandına geri döndü. Bu göstergeye ek olarak ABD vadeli endeksleri, piyasa açılışı öncesi hafif pozitif hareket ediyordu.

Diğer yandan kripto piyasalarındaki son dalgalanma piyasa algısında önemli bir değişikliğe yol açmadı. Kripto para korku ve risk iştahı endeksi, düne göre 1 puan düşüşle 22 puana gerilerken aşırı korku alanında kalmaya devam etti.

Bitcoin (BTC), bugün %5’e yakın yükselirken ABD işlem saatlerine doğru 19.200 dolar bandına hareket ediyor. Bitcoin (BTC), dünkü fiyat oynaklığında ortalama 18.400 dolar seviyelerinde destek bulurken hafta başında yaşanan düşüş ivmesindeki dip bölgeyi yeniden test etti. Düşüş sonrası ilk tepki alımları ise BTC’nin destek bölgesi üzerinde kalmasını sağladı.

Bunun yanında işlem hacmini artabileceği ABD seansı öncesi BTC/USD’nin 19.250 dolar seviyesinde dirençle karşılaştığı görülüyor.

Ethereum (ETH), dün 1.240 dolarda destek bulduktan sonra gün içi alımlarla %5 yükselerek 1.300 dolara geri döndü. Dünkü destek bölgesi 1.320 doların altında hareket eden Ethereum, henüz son 24 saatlik kayıpları telafi edemedi ve şu an günlük %3,5 değer kaybıyla hareket ediyor.

Altcoin piyasasında son durum

İlk 10 kripto para arasında XRP, pozitif ayrışmaya devam ediyor. Son 24 saatte %8 değerlenen XRP, şu an 0,44 dolara yakın hareket ediyor. Haftalık bazda değer artışını %30’a çıkaran Ripple tokeni, SEC ile Ripple arasındaki davanın sonuçlanmasının yakın olduğuna dair yorumları fiyatlıyor. Bu önemli gelişme, dünkü genel düşüşün etkisinin kısıtlı kalmasını sağladı.

İlk 100 kripto paranın şu an 61’i son 24 saatlik fiyat hareketine göre düşük oranlı da olsa pozitif hareket ediyor.

Şu an ilk 100’de çift haneli değer artışı gören 3 altcoin var. Bunlar Algorand (ALGO), Decred (DCR) ve Celsius (CEL) olarak sıralanıyor. Chiliz (CHZ), XRP ve Compound (COMP) da bugün en çok talep gören altcoin’ler arasında.

EOS, Terra Classic (LUNC), Ethereum (ETH), Ravencoin (RVN) ise yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar arasında en çok düşen altcoin’ler olarak sıralanıyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir