Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.402
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.402
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Kripto paralar Fed kararlarına nasıl tepki verdi?

Investing.com – ABD Fed, faiz oranlarında beklentiler doğrultusunda 75 baz puanlık artışa gitti. Bitcoin, karar öncesinde 20.800 dolara kadar yükseldikten sonra karar metninin açıklanması ve Powell konuşmasının ardından yönünü aşağı çevirerek 20.000 dolar sınırına kadar geriledi. 

Kripto piyasaları, önümüzdeki dönemlerde yavaşlama olsa da faiz artışlarının devam edeceğine yönelik sinyaller verilmesi ve varlık azaltımına devam edileceğinin belirtilmesi üzerine şahin olarak yorumlanan yaklaşım sonrası önceki dönemlere göre daha dirençli kalırken ABD borsalarının negatif fiyatlandığı görüldü.

Güncel duruma göre kripto para piyasaları, verilen ilk tepkide sınırlı bir gerileme gördü. Toplam piyasa değeri, 1 trilyon dolar sınırını korurken özellikle Bitcoin’in 20.000 dolar desteğine tutunması, kripto piyasalarının Fed kararları sonrası aşağı yönlü harekette şu an için sınırlı kalmasını sağladı. 

Asya işlem saatlerinde ise günün dip seviyelerinden alımlar gelirken Bitcoin, 20.300 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Ethereum, son 12 saatlik periyotta 1.620 dolara kadar kısa süreli yükselişin ardından 1.500 dolar seviyesine geriledi. Dip seviyelerden gelen tepki alımlarıyla ETH, sabah saatlerinde 1.550 dolara kadar bir toparlanma kaydetti. 

İlk 10’da BNB, volatil piyasada ayakta kalan kripto para olurken son 24 saatte %1,77 oranında değer artışı görerek 330 dolar sınırına doğru hareket etti. DOGE ise ilk 10’da en çok düşen kripto para oldu. Geçen hafta hızlı yükselen DOGE, dün %10 geriledikten sonra yeni güne %4’e yakın toparlanmaya başladı ve şu an 0,13 dolar bandında el değiştiriyor. 

Son gelişmelere göre olumlu fiyatlanan altcoin’ler

İlk 100 kripto para arasında ise gündemden bağımsız olarak iç dinamikleriyle ilgili gelişmelerden dolayı hızlı yükselen altcoin’ler oldu. Bunlar arasında son 24 saate %65 oranında yükselerek 16 dolara ulaşan Arweave vardı.

Blockchain tabanlı veri depolama hizmeti sunan Arweave’nin yerel varlığı AR, Meta’nın geliştiricilerin dijital koleksiyonlarını saklamak için Arweave çözümünü kullanacağını duyurmasının ardından sert yükseldi. Açıklama, Meta’nın Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel’den geldi.

Instagram’ın yakın zamanda NFT pazar yeri kuracağına dair haberlerin ortaya çıkması ve platformun Polygon Blockchain desteğiyle inşa edileceği haberi, projenin yerel tokeni MATIC’in de hızlı yükselmesine neden oldu. MATIC, son 24 saatte %10 yükselerek 0,95 dolara ulaştı.

En eski kripto varlıklardan Litecoin de dünden bu yana sürpriz bir yükseliş gerçekleştirdi. LTC, son 24 saatte %17,5 yükseliş görerek 65 dolar sınırına kadar yükseldikten sonra sabah saatlerinde yükseliş görünümünü koruyarak 62 dolar bandında hareket ediyordu. Litecoin ile ilgili son gelişmelerde MoneyGram’ın mobil uygulaması üzerinden kripto ticaretine başlayacağı haberi vardı. MoneyGram, kripto ticaret hizmetine Bitcoin ve Ethereum’un yanında Litecoin’i de dahil edeceğini duyurdu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir