Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.791
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.791
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto Paralar Batacak Mı Çıkacak Mı? Uzmanlar Ne Söylüyor?

Bir süredir olumsuz seyreden kripto para piyasasında son durum ne, uzmanlar kripto para piyasası için ne yorum yapıyor birlikte inceleyelim.

Piyasalar Ne Durumda?

Piyasanın geneline baktığımızda karışık bir seyir hakim. Bitcoin son 24 saatlik verilere göre %1’in üzerinde düşüş yaşayarak 16 bin dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Bireysel yatırımcılar, popüler analistlerin Bitcoin için hedeflediği 13 bin dolar hedefinden dolayı çekimser ve tedirgin. Ethereum tarafında baktığımızda lider altcoinin de son 24 saatte %2’den fazla düşüş kaydettiğini ve 1.184 dolar seviyelerinde fiyatlandığını görüyoruz. Kripto para piyasasının toplam değeri şu anda 827 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. 24 saatlik kripto para piyasa hacmi ise 46 milyar dolar civarında seyrediyor.

Uzmanlar Piyasa İçin Ne Düşünüyor?

Peki kripto para piyasasının geleceği hakkında uzmanlar neler düşünüyor? En büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, 2022 Kurumsal Yatırımcı Dijital Varlıklara Bakış adı altında bir anket düzenledi. Düzenlenen ankette 140 kurumsal yatırımcıya dijital varlıklar piyasasına bakış açıları soruldu. Anketten çıkan sonuçlara göre, katılımcıların dörtte üçü kripto varlıkların, son ayı piyasasının ortasında kalmaya devam edeceği ve kripto paraların artık bir varlık sınıfı olarak güçlü şekilde kabul edildiği görüşünde. Borsa tarafından açıklanan tam verilere göre, katılımcıların %72’si dijital varlıkların kalıcı olduğunu düşünüyor.

Yine anket sonuçlarına göre, uzun vadede sektöre olumlu bakılsa da son yaşanan olayların yatırımcıları yüksek getiri beklentisinden uzaklaştırdığını gösteriyor. Katılımcıların yarısından fazlası önümüzdeki 12 ay içerisinde kripto paralarda önemli bir fiyat hareketi görmeyi beklemiyor.

Rusya’dan Heyecanlandıran Gelişme

Kripto para piyasasının eski günlerine dönmesi için güzel haberlere ihtiyacı olduğu kesin. Bir süredir olumlu haber bulunmayan kripto para piyasasında, Rusya tarafından yüzleri güldürecek bir gelişme yaşanabilir. Geçtiğimiz yıllarda kripto paralara karşı iyi bir tutum sergilemeyen Rusya, birçok ülkenin uyguladığı yaptırımlara karşı kripto paranın gücünden faydalanmayı umuyor. Rusya Federal Meclisi’nin alt bölümü olan Duma’da Rusya Ulusal Kripto Para Borsası’nın kurulması ve bu platformun regülasyonları ile ilgili çalışmaların başladığı bildirildi. Konuyla ilgili yasa tasarısının ilerleyen günlerde hazırlanarak Rusya Merkez Bankası yetkililerine sunulması planlanıyor. Eğer bu planlar hayata geçirilirse Rusya, Bitcoin’e karşı olan ilginin artmasını sağlayabilir ve piyasalara güven pompalayabilir.

Binance Bazı İşlem Çiftlerini Delist Ediyor

Son olarak kripto para borsası Binance bugün birçok işlem çiftini spot işlemlerden delist edeceğini açıkladı. Delist edilecek işlem çiftleri arasında ARK, BEAM, Bitcoin Standart Hashrate Token, Gifto, Mithril, PERL, pNetwork, REP, Serum, Tribe ve NEM yer alıyor. Delist işleminin 28 Kasım tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir