Coinmühendisi.com’un aldığı bilgilere göre, Rusya maliye bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı, yıllık kripto para birimi yatırımlarına sınır önerdi. Rusya Maliye Bakanlığı, finansal okuryazarlık testlerine dayalı olarak kripto para birimi yatırımlarına belirli sınırlar öneren yasa taslağı hazırladı. Bakanlığın diğer önerileri arasında kripto madenciliğinin vergilendirilmesi, kriptonun yatırım aracı olarak yasallaştırılması ve kripto işlemi için tam KYC yer alıyor.
Rusya’dan kripto para yasa taslağı
Rusya Maliye Bakanlığı’nın ülkedeki kripto para birimi düzenlemesine ilişkin bir yasa tasarısı sunduğu bildirildi. Taslak mevzuat, yıllık kripto yatırımlarına bir sınır getirilmesi de dahil olmak üzere çeşitli yollarla dijital varlık yatırımcılarının daha iyi korunmasını istiyor. Tarihsel olarak, ülkenin Maliye Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası‘nın daha önce savunduğu şey olan mutlak bir yasaktan ziyade kripto yasallaştırma ve düzenlemesinden yana olmuştur. Son yasa tasarısı şimdi kripto para birimlerinin bir yatırım aracı olarak tanınmasını, ancak bir ödeme yöntemi olarak yasaklanmasını istiyor. Ek olarak, mevzuat onaylanırsa, kripto yatırımcılarına daha fazla güvenlik gereksinimi getirecek. Kripto işlemi yapmak isteyen herkesin tam müşteri kimliğini sağlaması gerekir. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bu ayın başlarında bankaların kripto hizmetleri sunabilmesi gerektiğini söyleyerek benzer bir hareket önerdi.
Dahası, milletvekilleri Rus topraklarında faaliyet gösterme izni olarak yabancı kripto borsalarına verilen lisansları istiyor. Bu işlem platformlarının ayrıca Rus müşterilerine finansal okuryazarlık testleri sağlaması gerekecek. İkincisi, bireylerin kripto para birimlerine ne kadar yatırım yapmasına izin verildiğini belirleyen kriterler haline gelecek. Testi geçenler, dijital para yatırımlarına yıllık 600.000 rubleye (7.806 dolar) kadar tahsis edebilecek. Öte yandan, başarısız olanlara 50.000 ruble (650 dolar) sınır uygulanacak. Bakanlık, Rusya’da kripto madenciliğine desteğini gösteriyor ancak çabanın vergilendirilmesi gerektiğini söylüyor. Ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce ülkede kripto madenciliği yapmayı kabul etmişti ve Rusya’nın ucuz elektrik fiyatları nedeniyle “rekabet avantajına” sahip olduğunu söylemişti.
Bu ayın başlarında, hükümet ve Rusya Bankası ortaklaşa, şimdi Maliye Bakanlığı’nınkiyle çelişen bir yasa tasarısı yayınladı. İlki, kripto para birimlerini finansal varlıklar olarak sınıflandırmak yerine ülkenin rublesi ile eşitlemek istiyor. İkincisi, tıpkı ülkenin Maliye Bakanı gibi, kripto yatırımlarının değerli metallere yatırım yapmaya benzer şekilde muamele edilmesini istiyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.