Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.697
% 4.99
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.697
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

2 Analist: Altın İçin Bunlara Dikkat! Şu Seviyeleri Bekliyoruz

Altın, Pazartesi günü ABD ve Rusya başkanlarının Ukrayna kriziyle ilgili bir zirve düzenleme planının güvenli liman talebini düşürmesi ve yaklaşan Federal Rezerv faiz artırımlarının metal üzerinde baskı yaratmasıyla sekiz ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra gevşedi. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Margaret Yang: Bu gelişme külçe fiyatlarını baskılayabilir

Beyaz Saray Pazar günü yaptığı açıklamada, iki ülkenin dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta bir araya gelmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna krizi konusunda yapılacak bir zirveyi prensipte kabul ettiğini söyledi. DailyFX stratejisti Margaret Yang, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Küresel yatırımcılar Rusya ve Ukrayna arasındaki potansiyel (çatışma) konusunda derin endişe duyuyor ve ABD başkanı tekrar tekrar önümüzdeki günlerde bir işgalin mümkün olduğunu söylüyor. Öte yandan, yatırımcılar Fed’in Mart ayında yapacağı faiz artırımı konusunda da söyleniyor, bu da altın fiyatlarını baskılayabilir.

Enflasyon hızla yükselirken, yatırımcılar Fed’in agresif bir şekilde sıkılaşma olasılığı konusunda endişeli. Bu hafta en az altı Fed yetkilisi konuşacak ve yatırımcılar Mart ayında olası bir 50 baz puanlık artışla ilgili görüşlerini öğrenmek isteyecekler. Yükselen faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığı için piyasalar bu konuda Fed’i takip ediyor.

“Altın 1.900 doların üzerinde bir kapanışta ekstra kazançla karşı karşıya”

Altın vadeli işlem piyasalarındaki açık faiz, Cuma günü üst üste üçüncü seansta yükseldi, bu sefer CME Group’un ön verilerine göre yaklaşık 7 bin kontrat. Bunun yerine hacim düşüş trendine devam etti ve yaklaşık 114,2 bin kontrat küçüldü.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre altın fiyatları, Cuma günü, çok yakın vadede bir miktar konsolidasyonu desteklemesi gereken artan açık faizin ortasında, sonuçsuz bir seansa girdi. Ek olarak analist, hacimdeki düşüşün, aynı zamanda bazı düzeltici olumsuzlukları da tetikleyebileceğini belirtiyor. Analist, sarı metalin ralliyi 1.900 doların üzerine çıkarmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir