Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.191
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.191
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto Para Vurgununda Sıcak Gelişme: İddianame Kabul Edildi!

Muğla merkezli kripto para platformu Vebitcoin’e yönelik sıcak bir gelişme var. Şirketin CEO’su İlker Baş’ın da aralarında olduğu 16 hakkında bir iddianame hazırdı. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi kabul etti. İşte detaylar…

Başsavcı, kripto para platformu Vebitcoin’e yönelik iddianameyi kabul etti

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Vebitcoin’e yönelik soruşturmayı genişletti ve 12 şüpheliyi de dava dosyasına ekledi. Bu kapsamda savcılık, 16 kişi hakkında bir iddianame hazırladı. Bunların arasında, Vebitcoin’in CEO’su İlker Baş da yer alıyordu. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi kabul etti. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, iddianameye yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Yağcı’nın açıklamasında aşağıdaki ifadeler yer aldı:

Kripto para borsasında faaliyet yürüttüğü iddia edilen, merkezi Muğla olan Vebitcoin Teknoloji Danışmanlık ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin 23 Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerini askıya aldığını açıklamasıyla bir kısım müştekinin dolandırıldıklarını iddia etmesi üzerine başsavcılığımızca soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda 14 Aralık 2021 tarihinde Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iddianame düzenlenmiş, mahkemece iddianame iade edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcısı Yağcı, iade edilen iddianamedeki eksiklikler dolayısıyla, soruşturma dosyasının genişletildiğini aktardı. Bu eksiklerin artık tamamlandığına dikkat çekti. Böylece tutuklu şüpheli İlker Baş ve 16 kişi hakkında iddianamenin kabul edildiğini aşağıdaki ifadelerle açıkladı:

Eksikler tamamlanmış olup tutuklu şüpheli İlker Baş ve adli kontrol tedbiri uygulanan 16 kişi hakkında 365 mağdura yönelik eylemleri nedeniyle Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce iddianame kabul edildi.

Neler olmuştu?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz yıl, Vebitcoin olayları Thodex’in hemen arkasından gelmişti. Vebitcoin, 2021’nin Nisan ayının ortalarında faaliyetlerini durdurduğunu duyurmuştu. Şirket, faaliyetlerini durdurmasının ardında TCMB’nin kripto paraları ödeme seçeneği olarak yasaklaması gibi gelişmeleri göstermişti. “Tüm yönetmelik ve iddiaları yerine getirmek için faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık,” dedi.

Bir süre sonra, Vebitcoin’den dört kişi dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltına alındı. MASAK, borsayla ilişkili kara banka hesaplarını da bloke etti. Türkiye’de ilk bocalayan borsa 18 Nisan’da Thodex oldu. Borsanın CEO’su Faruk Fatih Özer’in, dolandırıcılık suçlamalarından kaçmak için yüklü yatırımcı fonuyla Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıkmıştı. Polis, Vebitcoin’in CEO’su İlker Baş, eşi Güliz Baş ve şirketinde çalışan iki kişiyi 23 Nisan 2021’de gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi sulh ceza hakimi, 4 kişiyi, 26 Nisan 2021’de tutukladı.  Şüphelilerin avukatları bu karara itiraz etti. Bunun ardından, İlker Baş dışındakiler adli kontrol şartı ile tahliye oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir