Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.285
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.285
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto para sektöründen güncel haberler

Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

G20 ülkeleri küresel çapta işleyecek bir kripto politikası üzerinde çalışıyor

G20 temsilcileri, küresel düzenlemelere rehber olması amacıyla pratik olarak uygulanabileceği bir politika geliştirme niyetinde. 

Reuters haberine göre Hindistan Federal Ekonomik İşler Sekreteri Ajay Seth, düzenlediği basın toplantısında önceliklerden birinin ülkelerin kripto varlıklara yönelik uygulayacağı politikada bir fikir birliği oluşturulmasına yardım olmak olduğunu söyledi.

Hindistan, Aralık ayında bir yıl için G20 Başkanlığı görevini Endonezya’dan devraldı. G20, bu hafta Bengaluru’da ilk merkez bankası vekilleri toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda kripto para düzenlemeleri konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. 

Japonya, kurumsal Kripto şirketlerine yönelik vergileri azaltmaya çok yaklaştı 

Japonya Hükümeti, kripto para birimleri için kurumlar vergi tarifesinde indirime gitme teklifini kabul etti. Bu ülkedeki kripto şirketlerinin yükünü azaltacak önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Ülkedeki iktidar partisi, şirketlerin ihraç ettikleri kripto paralardan sonra portföylerinde kalan varlıklar için vergiden muaf tutulacak. Mevcut durumda Japonya’da gerçeklememiş kırlarda dahil olmak üzere kripto paralardan elde edilen gelir üzerinden %30’a yakın kurumlar vergisi alınıyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın, iktidar partisinin kararlarına göre yıllık vergi politikası yönergeleri için yıl sonuna kadar nihai kararını vermesi bekleniyor.

Milyarlarca Shiba Inu (SHIB) Binance’e transfer edildi

Etherscan verilerine göre dünden bu yana Binance borsasına yüksek miktarlarda SHIB tokeni gönderiliyor. Buna göre son 24 saat için 800 milyara yakın SHIB, 4 farklı transfer ile Binance’e aktarıldı.

Bu işlemler, Binance CEO’su CZ’nin mevduatların platforma geri dönmeye başladığını söylemesinin ardından gerçekleşti.

Ark Investment, Coinbase (NASDAQ:COIN) hisselerine yatırımını duyurdu

Ark Investment, dün  ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yaptığı yatırımı duyurdu ve 297.000 COIN hisse daha aldıklarını bildirdi.

Diğer yandan COIN fiyatı Salı günü tüm zamanların en düşük seviyesi 38,69 dolara geriledi ve Çarşamba günü ise yaklaşık %4 artarak 40 dolar bandına yükseldi. Hissenin kapanış fiyatına göre, dün Ark Invest’in COIN hissesi alımı, yaklaşık 11,9 milyon dolar değerindeydi.

İflasa sürüklenen Bitcoin madencilik şirketine can simidi uzatıldı

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği şirketlerinden biri Core Scientific’e iflastan kurtulması için kritik bir kredi teklifi sunuldu. Finans hizmetleri şirketi B. Riley, Core Scientific’e 72 milyon dolarlık bir borç yeniden yapılandırma kredisi teklif etti.

Bitcoin fiyatı 20.000 doların altına demir atarken Bitcoin madencilik şirketleri, işletme maliyetlerini finanse etmekte zorlanmaya devam ediyor. 2022 yılında özellikle küçük madencilik tesisleri kepenk indirmek zorunda kaldı. Bazı halka açık büyük şirketler dahi artan maliyetleri karşılamakta zorlanırken iflasın eşiğine gelmiş durumda

Böyle bir ortamda Core Scientific’e adeta can simidi olarak önerilen bu kredi teklifiyle şirket, faaliyetlerine devam edip düzlüğe çıkmayı hedefliyor.  

Anlaşmanın şartlarına göre, B. Riley, Core Scientific’e kredinin ilk paketi olan 40 milyon doları koşulsuz şekilde sağlayacak, ancak kalan 32 milyon dolar, Core Scientific’in Bitcoin 18.500 doların altında kaldığı sürece ekipman alacaklarına ödemeleri askıya alması koşuluyla verilecek. 

B. Riley, Core Scientific’in en büyük alacaklılarından biri olarak şirketin iflas etmemesi için desteğini sürdürüyor.

SEC, sekiz sosyal medya fenomenini hisse senedi dolandırıcılığıyla suçladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Adalet Bakanlığı (DOJ), 100 milyon dolarlık hisse senedi manipülasyonu iddiasıyla Twitter ve Discord’da paylaşım yapan sekiz ünlü ismi suçladı.

SEC tarafından yapılan açıklamada sanıklardan yedisinin kendisini başarılı tüccarlar olarak tanıttığı, Twitter ve Discord’da binlerce takipçiyi yanlış yönlendirdiği iddia edildi. Sanıkların, bu yolla ellerindeki hisse senetlerini takipçilerine yüksek getiri vaadiyle aldırma girişiminde bulunduğunun tespit edildiği açıklandı. 

Diğer yandan SEC, WisdomTree’nin dokuz yeni dijital fonuna onay verdi. Bu fonlar, kripto varlıklara dayalı olmayıp Blockchain teknolojisini kullanarak faaliyetlerini sürdüren şirketlere yatırım yapar. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir