Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.794
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.794
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz. 

Coinbase (COIN), SEC’in iddialarını reddetti

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) menkul kıymetler olarak kaydedilmesi gereken kripto varlıkların listelendiği iddiasıyla bir soruşturma başlatmasının ardından bu iddiaları reddetti.

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, platformlarında listelenen varlıkların hiçbirinin menkul kıymet olmadığını söyleyerek, dijital bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirleme sürecinin SEC tarafından incelendiğini de sözlerine ekledi.

Binance CEO’su Bloomberg Businessweek’in Çin yayınına iftira davası açtı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bloomberg Businessweek’in Çince yayıncısı Modern Media’ya karşı bir hakaret davası açtı. CZ, Modern Media’nın yakın tarihli bir yayında kendisine yönelik yanlış ve asılsız suçlamalar yönelttiğini iddia etti.

CZ, Pazartesi günü Hong Kong Yüksek Mahkemesi’nde, Modern Media’nın Bloomberg Businessweek dergisinin 250. sayısında “Zhao Changpeng’in Ponzi Şeması” başlıklı yazısına istinaden hakaret davası açtı.

Binance CEO’su, ifadenin iftira niteliğinde olduğunu ve kendisine ciddi sıkıntı ve utanç verdiğini söyledi. Böyle bir ifadenin kripto para birimi ve iş ortamlarındaki imajına zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Rapor: “Metaverse’teki gayrimenkul satışları 2026 yılına kadar 5 milyar dolara ulaşacak”

Küresel pazar araştırma şirketi Technavio’nun bir raporuna göre, Metaverse’teki emlak piyasasının 2021 ile 2026 arasında 5,37 milyar dolar büyümesi bekleniyor.

Technavio, raporunda, tahmin dönemi boyunca pazarın, öncelikle kripto para birimlerinin ve sanal gerçekliğin artan popülaritesi nedeniyle yüzde 61,74’lük bir bileşik yıllık büyüme oranında artacağını tahmin ediyor.

Söz konusu pazar büyümesinin yüzde 40’ından fazlasının Kuzey Amerika’dan gelmesi bekleniyor ve ABD ve Kanada da kilit pazarlar olarak gösteriliyor.

Curve Finance, Optimism’den bir milyon OP token hibesi istiyor

Popüler merkezsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance, Ethereum katman-2 ağı Optimism’den bir milyon OP token hibesi istiyor.

Curve, 24 Temmuz 2022 Pazar günü Optimism forumunda bir hibe teklifi sundu. Bir milyon OP tokeni, Optimism’deki Curve havuzlarında likidite sağlayan likidite sağlayıcılarına (LP’ler) teşvikler için kullanılacak. Teklife göre, bu 1 milyon OP tokeni, 20 hafta boyunca uygun havuzlara emisyon olarak dağıtılacak.

Hibenin Optimism’deki Curve havuzlarına daha fazla likidite çekmeye yardımcı olacağını ve bu da DeFi ekosisteminin büyümesine katkıda bulunabileceği belirtildi.

Terra topluluğu LUNC yakacak

Do Kwon, Daniel Shin ve Terraform Labs aleyhine davalar artarken, ABD’de topluluk odak noktasını Luna Classic’i (LUNC) yakmaya çevirdi. Topluluk, bir yakım mekanizmasının uygulanması yoluyla Luna Classic’i geliştirmeye yönelik 3568 teklifine odaklanmış durumda. 

Teklif, Luna Classic‘in toplam arzını azaltmak ve kalan tokenlerin değerini artırmak için dolaşımdaki toplam arz 10 milyara düşene kadar yakım işlemlerine devam etmeyi içeriyor.

Ripple, Singapur merkezli ödeme şirketiyle büyük bir ortaklığa imza atıyor

Ripple, dün yapılan açıklamaya göre Singapur’un önemli ödeme kuruluşlarından biri olan FOMO Pay ile bir ortaklık imzaladı. 

Anlaşma, FOMO Pay’in Ripple’ın İsteğe Bağlı Likidite (ODL) teknolojisinden yararlanarak euro ve dolar için likiditeye sürekli erişim sağlama yoluyla daha verimli ödemelerin gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Ripple ile ortaklık kurmadan önce şirket, fonların hedef hesaplara ulaşmasının birkaç gün sürebileceği verimsiz ödeme yöntemlerini kullanıyordu. FOMO Pay, şirketin anlaşma sonrası daha düşük maliyetli ve neredeyse anında ödemeler yapabileceğini söyledi. Ripple Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Brooks Entwistle ise Asya-Pasifik bölgesinin verimsiz ödeme mekanizmalarıyla ilgili sorunları çözmek için fırsatlarla dolu bir bölge olduğunu dile getirdi.

ABD Senatörleri düşük miktarı kripto işlemlerini sermaye kazancı vergisinden muaf tutan bir tasarı sundu

Düşük miktarlı kripto işlemlerini sermaye kazancı vergisinden muaf tutacak yeni bir yasa tasarısı Senato’ya sunuldu.

ABD Senatörleri Pat Toomey ve Kyrsten Sinema, kriptoda yapılan satın almalarda vergi bildiriminden de muafiyet sağlayan Sanal Para Birimi Vergi Adaleti Yasası’nı Senato’ya iletti.

Tasarı, 50 doların altında olan işlemler için geçerli olacak ve bu üst limitin enflasyonla birlikte ayarlamasına yönelik bir hükümle birlikte uygulanılması talep ediliyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir