Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$62.066
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.066
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz.

Binance, Terra Classic talebine karşılık LUNC/USDT işlemini yeniden açıyor

LUNC’nin ticaret hacmi 1 milyar doları geçen Binance’te altcoin’in Tether’e (USDT) karşı yeni işlem çifti aktif hale getirildi.

Binance, bugün Terra Classic Ağı için cüzdan bakımını gerçekleştiriyor ve ardından LUNC/USDT işlem çifti, yatırımcıların hizmetine sunulacak. Yapılan açıklamaya göre yarın LUNC’nin USDT karşısında ticaretine izin verilecek.

LUNC’nin Binance’teki mevcut işlem hacmi 1,5 milyar dolara ulaşırken borsa bu talebe kayıtsız kalmayarak en çok kullanılan sabit kripto paraya işlem olacağına izin verecek.

Bu gelişmenin yanında Binance, Terra Classic’in yeni yakım parametresini destekleceğini de söyleyerek LUNC topluluğu için sevindirici bir açıklama yaptı.

Hindistan Merkez Bankası, kamu bankalarıyla CBDC denemelerine hazırlanıyor

Hindistan hükümeti, kripto paralara yasal bir statü getirmese de kripto para yatırımı yaoan ülke vatandaşlarından yüzde 30 vergi alacak.

Bunun yanında Hindistan Merkez Bankası (RBI), bu yıl bitmeden Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) projesi için denemelere başlamak için fintek şirketleri ile 4 kamu bankasıyla görüşmelere devam ediyor.

Son gelişmelere göre merkez bankasının danışmanlık yaptığı firmalardan biri Fidelity National Information Services (FIS), 25 Ağustos’ta yayınlanan bir basın açıklamasına göre, gerçek zamanlı ödeme sistemlerini geliştirmeleri veya güncellemeleri için merkezi altyapı ödeme çözümlerinin yanı sıra ulusların CBDC girişimlerini denemelerine yardımcı olmak için bir CBDC Sanal Laboratuvarı sağlıyor.

Binance Coin (BNB), testnet sonrası primlendi

Binance, BNB’nin ölçeklendirme sorunlarını çözmek için zkBNB test ağını yayınladığını duyurdu. Test ağı 100 Milyon adresi destekleyebiliyor ve saniyede 10.000’e kadar işlem gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip.

Sonuç olarak, yeni test ağının, daha yüksek işlem hızları ve daha düşük işlem ücretleri ile büyük ölçekli BNB akıllı zincir tabanlı uygulamalar geliştirmeye yardımcı olması bekleniyor.

zkBNB’nin çalışma şekli, yan zincir işlemlerini, genellikle SNARK olarak adlandırılan bir kriptografik kanıt oluşturan tek bir işlemde toplaması olarak biliniyor.

Ethereum için önem arz eden Uniswap desteği geldi

Merkezsiz kripto borsası Uniswap, bugün Ethereum güncellemesini destekleyeceğini söyledi. Ayrıca borsa, kullanıcıları web Uygulamasında hiçbir Ethereum hard forku’nun veya tokenlerinin desteklenmeyeceği konusunda bilgilendirdi. Uniswap Birleştirmeyi

Geçen hafta Uniswap Labs, Ethereum ağ geçişini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etmişti. PoS’a geçiş, Uniswap’ın Ethereum’daki en büyük merkezsiz borsa olduğundan, sonuçta hem Uniswap hem de Ethereum’a fayda sağlaması bekleniyor. Şirket, bunun web3’ü ölçeklendirmede önemli bir adım olduğuna ve Ethereum’un çevresel etkisini hızlı şekilde azaltacağına inanıyor.

Celsius’un, bilançosunu desteklemek için CEL tokenini manipüle ettiği iddia edildi

Vermont Mali Düzenleme Departmanından yeni bir iflas başvurusu, düzenleyicilerin 2020 döneminde Celsius’un bazı mevcut yatırımcılara yeni yatırımcıların varlıklarıyla getiri ödemesi yaptığı konusunda endişe duyduğunu ortaya gösterdi.

İddia, 19 Ağustos 2022’de Celsius’un alacaklıları toplantısında ortaya çıktı ve şimdi bir mahkeme başvurusu yoluyla kamuya açıklandı. Vermont Mali Düzenleme Departmanı danışmanına göre, Celsius’un CFO’su, şirketin müşterilere vadedilen getirileri desteklemek için hiçbir zaman yeterli gelir elde etmediğini itiraf etti.

Daha da kötüsü, düzenleyici, Celsius’un aslında 2019 yılında iflas etmiş olabileceğini tahmin ediyor. Düzenleyici, CEL tokeni hariç tutulduğunda, şirketin yükümlülüklerinin Mart 2019’dan bu yana varlıklarını aştığını kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir