Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.400
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.400
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları toplam sermaye değeri, akşam saatlerine doğru 2,67 trilyon dolar seviyesine doğru gerilerken 24 saatlik işlem hacmi 132 milyar dolar seviyelerinde devam ediyor. 

Kripto para piyasalarında son durum

Bugün en büyük 10 kripto para arasında öne çıkan kripto varlıklar, günün ilk saatlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Ethereum ve günlük yüzde 10 değer artışına ulaşarak 235 dolara kadar yükselen Solana (SOL) oldu.

En büyük 100 kripto para arasında ise Arweave (AR) (%34,47), Maker (MKR) (%25,36) ve Telcoin (TEL) (%19,95) ile en çok yükseliş gören kripto varlıklar oldu. 66. Sırada bulunan SafeMoon (SAFE) ise an itibarıyla ilk 100’de tek çift haneli kayıp (-%12,91) gören kripto varlık olarak duruyor.

Günün öne çıkan haberlerinde ise Shiba Inu balina hareketleri ve Kraken borsası gelişmeleri, JPMorgan’ın Bitcoin tahminini yinelemesi, Blockchain endüstrisindeki aktif cüzdan sayılarının yeni bir rekor kırması, Çin’in dijital yuan cüzdanı kullanımındaki önemli artış gibi gelişmeler var. 

Gizemli Shiba balinası panik yarattı, Kraken erteledi

Etherscan verilerine göre adresinde 5,7 milyar dolar değerinde Shiba tokeni bulunan yatırımcının varlıklarının yaklaşık 60’ını 4 farklı anonim kripto para cüzdanına taşıması Shiba pazarında heyecan yarattı. 

Investing.com verilerine göre SHIB tokeni, son 24 saatte yüzde 8,25 oranında değer kaybıyla 0,0000629 dolardan el değiştiriyordu. Kripto gündeminden bir türlü eksik olmayan Shiba Inu ile ilgili bir diğer gelişme ise Kraken kripto para borsasından geldi.

Önceki gün Shiba Inu listelemesi için nabız yoklayan kripto borsası, Twitter üzerinden yaptığı son açıklamada yapılacak daha çok iş olduğunu Shiba listelemesinin henüz düşünme aşamasında olduğunu yazdı. Bu son gelişme de popüler kripto varlığın bugünkü değer kaybında etkili olmuş görünüyor. 

JPMorgan (NYSE:JPM) Bitcoin tahminini yineledi

ABD’nin dev bankası JPMorgan, Bitcoin fiyatının 146.000 dolar seviyesine ulaşabileceği tahminini tekrar gündeme getirdi. Banka, yakın zamanda yayınladığı detaylı raporunda kripto varlığı, dijital altın olarak yorumladıktan sonra volatilitenin azalması ve kurumların portföylerinde altın tutmak yerine Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih etmesi durumunda BTC’nin 146.000 dolar seviyesini yakalayabileceğini ön görüyor. 

Dev bankanın Bitcoin için şimdiki fiyatından yüzde 130 değer artışı öngören tahmini aynı zamanda arzının sınırlı olması ve enflasyona karşı her geçen gün daha korumalı bir varlık olarak kabul edilmesine bağlanıyor. 

Blockchain endüstrisi günlük 2 milyon aktif adresle yeni bir rekora imza atıyor

Kripto paralara olan talep artışının önemli bir göstergesi olan aktif adres sayısı, günlük 2 milyon artışa ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. 

Bu gelişme, günlük olarak merkezsiz uygulamalara bağlanan 2 milyon benzersiz adresin bulunduğunu gösteriyor. Merkezsiz uygulamalarla etkileşime giren bu benzersiz adreslerin yarısından fazlasının ise oyun uygulamalarına bağlandığı rapor ediliyor.

Çin Merkez Bankası yetkilisi Çin halkının yüzde 10’unun dijital yuan cüzdanına sahip olduğunu söylüyor

Çin Merkez Bankasının dijital para birimi dijital yuanın benimsenmesi yolunda önemli bir mesafe kaydedildiği dile getiriliyor. Çin Merkez Bankası Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü Başkanı Mu Changchun’un yaptığı açıklamaya göre e-CNY kullanıcı sayısı son 4 ayda 6 kat artarak kullanıcı sayısının 140 milyona ulaştı. 

Açıklamada ayrıca dijital yuan işlem hacminin 150 milyona ulaştığı belirtilirken parasal değerinin 62 milyar yuana (9,7 milyar dolar) ulaştığı dile getirildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir