Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.683
% 5.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.683
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto para sektöründe bugün neler oldu?

Investing.com – Kripto para endüstrisi gündeminde bugün El Salvador’un dijital varlık ihracıyla ilgili yeni bir yasa tasarısı görüşmeleri, New York’ta kripto madenciliğini durdurmaya yönelik hazırlanan yasanın onaylanması, FTX’in eski CEO’sunun çalışanlara ilettiği mektup ve Dünya Ekonomi Forumu’nun Shiba ekibiyle iş birliği talebi vardı. Günün diğer gelişmelerini ise haberimizin devamında özetledik.

Litecoin piyasası günde 1 milyar dolar giriş gördü

Litecoin (LTC), son 24 saatte önemli bir yükseliş kaydetti ve piyasa değeri 1 milyar dolarlık artışla 5,64 milyar dolara yükseldi. Böylece Litecoin, Shiba Inu’yu geride bırakarak en büyük 13. kripto para birimi oldu.

Kripto para piyasasının en eski altcoin’lerinden olan Litecoin, son aylarda yüksek ağ etkinliğine sahip. Santiment verilerine göre son iki hafta içinde 1 ila 100 bin LTC tutan cüzdanlar, 43,4 milyon dolarlık kripto para biriktirdi.

Diğer yandan Litecoin, önümüzdeki yılın Ağustos ayında bir halving (ödül yarılanması) görecek. Geçmiş veriler daha önceki halving dönemlerinden aylar önce önemli yükseliş ivmelerinin gerçekleştiğini gösteriyor. 

Litecoin, şu an günlük %21 artışla 77 dolar bandında alıcı buluyor. Bugünkü işlemlerde kripto para 83 dolara kadar yükseldi ve şu an Mayıs ayından bu yana görülen en yüksek seviyede bulunuyor. 

Ark Invest kurucusundan Bitcoin için 1 milyon dolarlık uçuk fiyat tahmini

Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood, ayı piyasasının ortasında Bitcoin için oldukça benzersiz bir fiyat tahmininde bulundu.

Bitcoin fiyatı, geçen sene görülen 69.000 dolarlık rekor seviyesinden %75’in üzerinde değer kaybı gördü. Buna rağmen Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood, Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşacağını iddia etti.

Cathie Wood, verdiği röportajda bazen piyasanın neyin gerçek olduğunu anlamak için savaş ve kriz gibi stres testinden geçmesi gerektiğini söyledi. Buna göre Bitcoin’in bu zorlu koşullardan kurtulmayı başardığına inanan Wood, kripto paranın 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşma hedefini geciktirebilecek tek faktörün kurumsal yatırımcının geri çekilmesi olacağını iddia etti.

CZ, Coinbase‘in Bitcoin varlıklarından şüphe ediyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), rakibi Coinbase’in Bitcoin (BTC) varlıklarının doğruluğu konusunda şüphe duyduğunu tweet’ledikten sonra bu paylaşımını sildi.

Şeffaflık politikası gereği Coinbase Custody CEO’su Aaron Schnarchi hafta başında şirketin Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) namına 635.000 BTC tuttuğunu ortaya koyan bir rapor yayımladı.

Bu raporu gündemine alan Binance CEO’su, Twitter üzerinden Coinbase’in 600 bin BTC’den az varlığa sahip olduğuna dair bir haberi alıntıladı. Ardından bu paylaşımını silen CZ, kripto topluluğunun tepkisiyle karşılaştı. 

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu olayın üzerine Twitter üzerinden cevap vererek CZ’nin paylaşımının doğru olmadığını ama diğerlerinin dediği gibi CZ’nin sadece imparatorluğuyla ilgilendiğini söyledi.

birçok kişi, Coinbase’in takas ve saklama cüzdanlarının ayrı olduğunu söylerken CZ’nin bu konuda özensiz davrandığı ve Binance patronunu piyasada endişeyi artırmaya çalıştığı konusunda eleştirdi.

Japonya Merkez bankası dijital yen denemelerine başlıyor

Japonya Merkez Bankası (BoJ), dijital para birimi çıkarıp çıkarmama konusunda hâlâ kararsız olmasına rağmen dijital yen denemelerine devam ediyor.

Yerel haber ajanslarına göre BoJ, CBDC pilot programı kapsamında 3 büyük banka ve bölgesel bankalarla ortak çalışacak. Önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde başlaması planlanan pilot programın sonuçlarına göre bankanın dijital yenin ihracı konusunda son kararını vermesi bekleniyor.

Genesis, iflastan kurtulmak için yeni bir hamle yapıyor

Kripto kredi şirketi Genesis, olası bir iflas durumundan kaçınmak tüm seçenekleri değerlendirmek adına yeniden yapılandırma danışmanlığı hizmeti veren bir şirketle anlaştı.

Moelis & Company adlı şirketin Genesis’in yeniden yapılandırılması için danışmanlık hizmeti vereceği bildirilirken şirket yönetiminin henüz bir karar vermediği ve iflastan kurtulmak için hâlâ bir şans olduğunu konusunda bazı söylentiler bulunuyor. 

Moelis & Company, ayrıca yaz döneminde iflas başvurusunda bulunan diğer bir şirket olan Voyager Digital’e de danışmanlık hizmeti vermişti. 

Son gelişmelere göre Genesis’in içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında acil bir fon gereksinimi bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir