Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.630
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.630
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Kripto Para Sektörü Ethereum ETF’lerinin Onaylanmasını Kutluyor

vitalik buterin

Tarihi bir gelişme olarak, spot Ethereum ETF’leri Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylandı. Bu adım, ajansın yeni finansal araçlara bakışını etkilediği görülen değişen siyasi duyarlılıklardan sonra geldi.

“İyileşen siyasi ortamın, dijital varlık yatırımcıları ve geliştiricileri için yeni yasalar ve mahkemelerdeki zaferler aracılığıyla bitcoin, ethereum ve diğer açık kaynaklı blok zinciri yazılımlarına yatırım çekecek daha fazla zafer getireceğini bekliyoruz,” dedi VanEck Dijital Varlık Araştırma Başkanı Matthew Sigel, duyurunun hemen ardından X’e yazdığı bir mesajda.

BlackRock, Grayscale ve Fidelity ile birlikte VanEck, spot Ethereum ETF’lerini ihraç etme hakkı için başvuruda bulunan firmalardan biridir.

“Bu, ikinci en büyük kripto varlığını ön plana çıkaran tarihi bir adım,” diye yazdı Bitwise Invest X’e. Firma da spot Ethereum ETF başvurusunun onaylandığını belirtti.

Bu haftaya kadar, spot Ethereum ETF’lerinin SEC onayını almasının pek mümkün olmadığı yaygın bir görüşe sahipti, spot bitcoin ETF’lerinin son başarısına rağmen. Ocak ayında onaylanıp piyasaya sürüldükten sonra milyarlarca dolarlık yatırım çektiler. BlackRock ve Fidelity gibi geleneksel finansal kuruluşlar spot bitcoin ETF’leri ihraç etti ve son aylarda yüzlerce kurumsal yatırımcı bu fonların hisselerini satın aldı.

ABD’nin en büyük kripto para borsasını temsil eden Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, SEC onayının kripto dünyasında uzun zamandır inanılan bir şeyi doğruladığını söyledi.

“Bu hafta, bu gün, şimdiye kadar gördüğüm rollercoasterlardan çok farklıydı,” diye çevrimiçi olarak yazdı. “ETH’nin bir emtia olarak kabul edilmesi, bizim her zaman bildiğimiz gibi oldu.”

Sigel, Grewal’ın açıklamasıyla aynı fikirdeydi.

“Kanıtlar açıkça ethereum’un merkezi olmayan bir emtia olduğunu gösteriyor, bir menkul kıymet değil,” dedi. “ETH’nin bir emtia olarak statüsü, CFTC’nin ETH vadeli işlemlerini düzenlemesi, komisyon yetkililerinin kamuoyu açıklamaları, federal mahkemelerin kararları ve şimdi, umarım, bu ETF ile çeşitli durumlarda tanındı,” diye yazdı VanEck’ten Sigel.

Ethereum dapp üreticisi Consensys de bu görüşlere katıldı ancak firmanın dikkat çektiği bir diğer nokta SEC’in dijital varlıklara karşı “sorunlu” duruşuydu.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir