Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.577
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.577
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto para piyasasında günün önemli gelişmeleri

Investing.com – Bugün kripto piyasa gündemininin ilk sırasında FTX borsasıyla ilgili gelişmeler vardı. Satır aralarında kalan güncel kripto haberlerini ise aşağıdaki gibi özetledik.

BTC madencilik şirketi Riot Blockchain, 2022’nin 3. çeyreğinde %25 gelir kaybı kaydetti

Bitcoin madencilik şirketi Riot Blockchain, üçüncü çeyrek finansal raporunda 30 milyon dolardan fazla zarar bildirildi. Bir çok madencilik firması, Bitcoin fiyatının düşük kalmasından dolayı artan maliyetleri karşılamakta zorluk yaşıyor. 

Riot Blockchain, dün açıkladığı 3 çeyrek raporunda 36,6 milyon dolar zarar bildirirken bu rakam hisse başına 0,24 dolarlık bir net zarar olarak ortaya çıktı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 15,3 milyon dolar kâr açıklamıştı. 

Riot Blockchain tarafından açıklanan rakamalar, kripto madencilik şirketlerinin faaliyetlerinde kâr elde edemediğini gösteriyor. Bunun yanında son zamanlarda birkaç BTC madencilik şirketinin faaliyetlerine devam edemeyip iflas başvurusunda bulunduğu görüldü.

FATF, AML standartlarını uygulamayan kripto şirketlerinin ülkelerini gri listeye alacak

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kripto paralarda kara para aklamayı önleme (AML) düzenlemelerine uymayan ülkeleri gri listeye alacak. FATF’nin “Yakın İzlemedeki Yargı Bölgeleri” olarak değerlendirdiği ülkeler listesi “gri liste” olarak adlandırılıyor.

Küresel finansal gözlemci, ulusların kripto şirketleri üzerindeki AML ve terörle mücadele finansmanı (CTF) düzenlemelerine uyduklarından emin olmak için yıllık denetimler gerçekleştirecek.

Kripto faaliyetleriyle tanınan iki ülke, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Filipinler de gri listede yer alıyor ancak FATF’e göre her iki ülke de ABD ile iş birliği yapmak için AML ve terör finansmanını önleme konusunda üst düzey bir taahhüt verdi.

MATIC haftalık %25 yükselişi, Polygon ağında artan benzersiz adreslerle destekleniyor

Kripto para piyasalarının geneli satıcılı hareket ederken Polygon (MATIC), son birkaç ay içinde ağındaki önemli büyümeyle birlikte son bir ayda %40’a yakın ve son haftada %25’in üzerinde değer artışına sahip.

PolygonScan verilerine göre, Polygon, 7 Haziran ile 7 Kasım tarihleri arasında ağına 42.869.034 benzersiz adres ekledi. Diğer bir deyişle, Polygon ağı, beş aylık dönemde yaklaşık %30 oranında büyüdü ve günde ortalama 280.000’den fazla benzersiz adres kaydetti.

Chainlink, bu gelişmelerle birlikte son 3 ayın zirvesini test etti

Kripto analiz platformu Santiment, Chainlink’i mercek altına alırken kripto paranın yükseliş ivmesine neden olan iki duruma dikkat çekti. 

LINK, son talep artışıyla 9,2 dolar bandına kadar yükselerek Ağustos ayı zirve bölgesine ulaştı. Santiment’e göre yükselişi tetikleyen ilk neden, geçtiğimiz aydan bu yana LINK cüzdanlarının yoğun şekilde kullanımı. Bu aktifliğe neden olay beklentinin ise LINK Marines adı verilen bir staking programı olduğu düşünülüyor. 

Programın ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı, ancak büyük yatırımcılar, şimdiden LINK biriktirmeye başladı. Öyle ki Ekim ayı kapanırken 100 binden fazla LINK tutan adres sayısı, 2017’den bu yana en yüksek seviye olarak görülen 459 adede ulaştı.

Bununla birlikte Chainlink geçen hafta bazı önemli ortaklıklar duyurdu. Chainlink, DLT oyunları, NFT’ler ve Metaverse projeleri için bir geliştirme platformu olan Seedify Fund ile iş birliğini duyurdu. Bu ortaklıkla Chainlink, oracle hizmetlerini kullanarak GameFi ve NFT alanlarının büyümesini desteklemeyi amaçlıyor.

Gemini, 5 Avrupa Birliği ülkesinde daha faaliyete başladığını duyurdu

ABD kripto borsası Gemini bugün hizmetlerini beş Avrupa ülkesine daha genişlettiğini ve faaliyet gösterdiği toplam Avrupa ülkesi sayısının 12’ye çıktığını duyurdu.

Son yapılan açıklamada borsa, Hırvatistan, Kıbrıs, Macaristan, Romanya ve Slovenya’da hizmet vermeye başladığını duyurdu. Gemini platformunda euro ve pound ile kripto para ticareti yapılabiliyor. Gemini, Avrupa ülkelerinde saklama, takas, alım – satım ve portföy yönetimi alanlarındaki hizmetlerini finansal kurumlar, fintek girişimleri ve diğer kuruluşlara sunacak.

Alameda, BitDAO iddiasına yanıt verdi: 100 milyon BIT tokeni tutmaya devam ettiğini kanıtladı

FTX ve Alameda krizini başka bir boyuta taşıma potansiyeli olan gelişmede ByBit, DAO’sunun yerel tokeninin fiyatındaki ani düşüşün sorumlusu olarak Alameda’yı göstermişti.

Kripto milyarderi ve FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın şirketi Alameda Research, geçen yıl 3,36 milyon FTT’yi 100 milyon BIT tokeniyle takas etti. İki kuruluş arasında yapılan anlaşmayla firmalar, ellerindeki kripto varlıkları 3 yıl boyunca satmama taahhüdü verdi. Ancak günün ilk saatlerinde BIT tokeninde %20’yi bulan düşüş görülmesi sonrası BitDAO, Alameda’nın token satıp satmadığını sorguladı ve gerekli kanıtların sunulmaması durumunda 3,36 milyon FTT’nin DAO oylamasına göre satılabileceğini bildirildi. 

Güncel durumda Etherscan verileri, Alameda’nın bugün en büyüğü FTX borsasından gelen 92.000.000 BIT (36.3 milyon $) değerinde beş işlem gerçekleştirdi. Ardından Coinbase‘den her biri 499.996 BIT (198.621 $) değerinde iki işlem daha geldi, ardından anonim cüzdanlardan sırasıyla 6.500.100 ve 500.000 BIT tokeni daha transfer edildi.

Transferlerin tamamlanmasının ardından göre BitDAO kanadından FTT satışı olmayacağına dair bir açıklama geldi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir