Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.994
% 2.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.994
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para piyasalarından güne yansıyan gelişmeler

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hack endişesi GALA tokeninin sert düşmesine neden oldu, Binance GALA işlemlerini durdurdu

Gala tokeninin arkasındaki şirket pNetwork’ün potansiyel bir hack saldırısıyla karşı karşıya olduğunun bildirilmesi üzerine token fiyatı, dün gün sonuna doğru %20’nin üzerinde bir düşüş gördü.

Yaşanan son gelişmede Coindesk, ağda 1 milyar dolarlık GALA tokeninin basıldığını bildirdi ve bu gelişme, pNetwork’ün bir saldırıyla karşı karşıya olmasıyla ilişkilendirildi. Ağ geliştiricileri tarafından yapılan açıklamada ise hack saldırısını önlemek için 1 milyar dolar değerinde GALA tokeninin ihraç edilmesinden kendilerinin sorumlu olduğu söylendi.

Yaşanılan bu sorunun üzerine Binance, bir açıklama yaparak GALA tokeniyle ilgili yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Ayrıca BNB Chain’in de GALA desteğini sonlandıracağı duyuruldu. Ancak Ethereum ağında bulunan GALA tokenlerinin desteklenmeye devam edileceği belirtildi.

Fidelity, bireysel yatırımcılar için Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı

Fidelity Investments, bireysel yatırımcılar için Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı. Şirket, kripto para ticaretini komisyonsuz olarak sürdürmeyi planlıyor. Şu anda Fidelity Investment, 9,9 trilyon doların üzerinde varlığı yönetiyor.

Fidelity Crypto adlı yeni platform, bireysel yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum ticareti yapmasını sağlayacak. Alım satım hizmetleri, Fidelity Investments’ın iştiraki olan Fidelity Digital Assets aracılığıyla sunulacak. 2014’ten bu yana kripto sektörüyle ilişkili olan varlık yönetim şirketi, şimdiye kadar kripto faaliyetlerini kurumsal yatırımcılarla sınırlandırmıştı. 

Binance CEO’su Twitter yönetim kuruluna katılma konusunda istekli

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Portekiz’deki katıldığı bir konferansta Twitter desteği hakkında konuşurken Twitter’ın kripto endüstrisine entegre edilmesi yolunda yardımcı olma isteğinden bahsetti. 

Zhao, Elon Musk’ın hâlâ yönetim kurulunu oluşturma aşamasında olduğunu ve Musk’tan talep gelirse Twitter Yönetim Kuruluna katılabileceğini söyledi. Bilindiği gibi Binance, Elon Musk’ın Twitter satın alımını finanse etmek amacıyla 500 milyon dolarlık bir fon sağlayacak.

Cardano Kurucusu, 2018’den bu yana geliştirdiği projesini yakında duyuracağını söyledi 

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, geçtiğimiz günlerde Kasım ayında önemli bir duyuru yapacağını söylemişti.

Hoskinson, Twitter üzerinden yönetilen bir soruya cevap olarak 4 yıldır bir proje üzerinde çalıştığını ve bu proje hakkında detaylı bilgiyi 18 – 19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Edinburgh etkinliğinde vereceğini söyledi. Bu etkinlikte Cardano ağının bir sonraki aşaması olan Voltaire için kutlama yapılacak ve Cardano’nun bundan sonraki süreçteki vizyonu hakkında bilgi verilecek.

Shiba topluluğu Shibarium lansmanını bekliyor

Shiba Inu katman 2 geliştiricileri Unification, Shibarium lansmanı ile ilgili en son güncellemeleri yayımladı. 

Unification, Haziran ayında Shibarium’un halka açık beta sürümünün 2022’nin 3. çeyreğinde yayımlanabileceğini söylemişti, ancak Shibarium, 2022’nin üçüncü çeyreğine yetişmedi. Topluluk, ekibi Shibarium lansmanı hakkında sorgulamaya devam ederken Unification, mümkün olan en güvenli, kullanılabilir ve verimli bir ürün ortaya çıkarmak için son derece titiz bir şekilde çalıştıklarını söylerken katman 2 ağının piyasaya sürülmesi konusunda net bir tarih vermekten kaçındı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir