Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.708
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.708
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para piyasalarından geçen hafta 300 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti

Investing.com – Son 7 günlük periyotta piyasanın yüksek sermayeli kripto paralarında çift haneli kayıplar göze çarparken toplam piyasa değeri, ortalama 2,83 trilyon dolardan 2,53 trilyon dolara kadar düşerek yaklaşık 300 milyar dolarlık sermaye çıkışı gördü. 

Geçen hafta gerçekleşen ve bu hafta başlangıcında da devam eden sermaye çıkışları, yüzde 25 oranında çıkışlar görülen Eylül trendinden sonraki ilk düzeltme olarak geliyor. Kripto sermaye değeri geçen haftaya kadar 7 haftalık bir yükseliş dizisine sahip olarak Kasım ayının 2. haftasında 3 trilyon doları görmüştü ve tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmıştı.

Bitcoin ve Ethereum’da çift haneli kayıplar

Geçen haftadan beri devam eden satışlar ise yüksek sermayeli kripto paraları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Piyasanın en büyük kripto varlığı Bitcoin (BTC), son 7 gün içerisinde yüzde 13’e yaklaşan kayıpla zirve seviyesinden düşüşüne devam ederken bugün 57.000 dolar bandında el değiştiriyordu. 

En büyük altcoin konumundaki Ethereum’da (ETH), son bir haftada çift haneli kayıplara ulaştı. Son 7 günde yüzde 11 değer kaybeden Ethereum, bugün 4.200 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. 

Düşüş trendinin en olası sebeplerinden biri olarak ise ABD Başkanı Joe Biden’ın ülke için son derece önemli olan altyapı tasarını imzalaması olarak görülüyor. Bilindiği gibi tasarı kripto para aracıları ve kripto para işlemleri için daha sert raporlama önlemleri içeriyordu ve bu maddeler kripto yatırımcıları arasında memnuniyetsizlikle karşılandı. Bunun yanında bir dizi olumsuz gelişmenin kripto piyasalarında hâlâ olumsuz fiyatlanmaya devam ettiğini görüyoruz. 

En büyük 20 kripto para baktığımızda iki kripto para ve stabil kripto paralar dışında hemen hemen tüm kripto paraların haftalık çift haneli kayıplarını sürdürdüğü görülüyor. An itibarıyla ilk 20’de en çok kaybeden kripto para ise yüzde 21,4 oranında kayba ulaşarak 215 dolara kadar gerileyen Litecoin (LTC). 

Piyasadan pozitif ayrışan altcoin’ler

Bunun yanında piyasadan pozitif ayrışan yüksek sermeli kripto paralarda mevcuttu. Bunlar arasında Avalanche (AVAX), bir haftada değerini yüzde 40 artırarak 133 dolardan el değiştiriyordu ve bu sağlam performansıyla yaklaşık 30 milyar dolar sermaye değerine ulaştı ve Dogecoin’i geride bırakarak ilk 10 kripto para arasında girdi. 

Diğer etkileyici performans ise geçen hafta Los Angeles Lakers’ın salonuna adını veren Crypto.com borsasının tokeni CRO’dan geldi. Crypto.com Coin, haftalık yüzde 41,5 oranında değer kazancıyla 0,69 dolar fiyatıyla hareket ediyor ve listede 13. sırada bulunuyor. 

Şu an 23. sırada bulunan Elrond (EGLD), haftalık yüzde 52,55 değer kazancıyla fiyatını 488 dolara çıkarmış durumda. 

Ilk 100’de en büyük kazanç Gala’dan geliyor

Düşüşle devam eden bir haftada 65. sıradaki Gala (GALA), bir haftada yüzde 280 oranıyla devam eden değer artışıyla muazzam bir yükselişe imza atıyor. Merkezsiz oyun, NFT ve metaverse sektörünün gün geçtikçe büyüyen ekosisteminin yansımasını geçtiğimiz hafta göz alıcı performansıyla GALA tokeninde gördük. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version