Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.229
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.229
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle günün öne çıkan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ripple, en büyük ikinci Arap ekonomisine açılıyor

Ripple, yatırım ortağı Tranglo ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne yeni bir ödeme koridoru açıyor. Arap Körfezi, sınır ötesi ödeme endüstrisi için kilit bir bölge olmaya devam ediyor. Arap Körfezi’ndeki en büyük ikinci ekonomi olan BAE, küresel olarak en yüksek fon transfer hacmine sahip bölgelerden biri.

Tranglo, Eylül 2021’deki ODL dağıtımını başarılı bir şekilde test ettikten sonra Mart ayında tüm ödeme koridorları için Ripple’ın İsteğe Bağlı Likidite (ODL) hizmetini etkinleştirdi ve ilk 100 günde toplam 48 milyon dolarlık 250.000 işlem gerçekleştirdi.

Avalanche ağındaki kalıcı kayıp sorunu için yeni çözüm bulundu

Avalanche tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Trader Joe, DeFi’nin en büyük zayıflıklarından biri olan kalıcı kaybı azaltmanın bir yolunu bulduğunu iddia ediyor.

Trader Joe, yeni stratejinin “piyasa türbülansı sırasında diğer DEX’lerde pek çok likidite sağlayıcısının (LP) maruz kaldığı kalıcı kaybı” azaltacağını söyledi.

DeFi’nin en büyük zayıflıklarından biri olarak görülen kalıcı kayıp, kripto paranın, getiri havuzunun bir parçası olarak likidite havuzuna dayalı otomatik bir piyasa yapıcıya yatırıldıktan sonra token fiyatı değiştiğinde meydana gelir.

Binance, öğren ve kazan programına Ripple’ı (XRP) ekledi

Binance borsası, popüler öğren ve kazan programında XRPL hakkında bir kurs açacağını duyurdu. Program, borsa kullanıcılarının sektördeki çeşitli kripto ağlarının işleyişine hakim olmalarına ve yatırım yapacakları tokenleri seçerken doğru kararlar vermelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

XRPL öğren ve kazan programı, 22 Ağustos’ta başlatıldı ve 30 Ağustos’a kadar sürmesi bekleniyor. Kullanıcılar, XRPL Ledger ile ilgili kurslara ve quiz programına katılmak için belirli kriterlere sahip olmalı. Önce KYC doğrulama sürecini tamamlamaları gerekiyor; ardından kullanıcıların, ücretsiz kripto almak için makaleleri okumaya, video izlemeye ve sınavları tamamlaması gerekir

FTX, BlockFi’yi 15 milyon dolarlık taban fiyatıyla almayı hedefliyor

Kripto borsası FTX, kripto kredi platformu olan BlockFi’yi satın alacağı bildirdi. SAtın alma bedeli olarak, yaklaşık 15 milyon dolar değerinde bir anlaşma yapılacağı konusunda söylentiler mevcut.

Son gelişmelere göre satın alma anlaşmasının şartları henüz kesinleşmedi. Daha önce ise satın alma işleminin gerçekleşmesi için 25 milyon dolarlık bir bedel konuşuluyordu. BlockFi CEO’su Zac Prince’in Twitter’daki açıklamalarında FTX’in BlockFi’ye 250 milyon dolar değerinde bir kredi tahsis ettiğini açıklamıştı.

SHIB ve ADA artık Mastercard aracalığıyla 90 milyondan fazla işletme tarafından kabul edilebilecek

Binance Arjantin kartı tarafından desteklenen Shiba Inu, Cardano ve diğer kripto para sahipleri artık varlıklarını hem mağazada hem de online olarak dünya çapında 90 milyondan fazla Mastercard satıcısında alışveriş yapmak ve faturalarını ödemek için kullanabilecek.

Mastercard CEO’su Michael Miebach tarafından bilindiği gibi, Binance kart pilot çalışması Arjantin’de başladı. Binance Card, daha önce Binance ve Mastercard arasındaki kripto para ve düzenli satın alma arasındaki köprü olmak için bir ortaklık kurmuştu.

Binance’in Binance Card’a XRP, SHIB ve AVAX’ı dahil edeceği duyurusu da memnuniyetle karşılandı. BUSD, USDT, USDC, BTC, BNB, ETH, ADA, DOT, SOL, MANA, SXP, XRP, SHIB ve AVAX dahil olmak üzere on dört kripto para birimi şu anda Binance Arjantin Kartı tarafından destekleniyor.

Samsung, 2023’te Güney Kore’de kripto borsası açmayı planlıyor

Güney Kore haber ajansına göre Samsung, Güney Kore’de kendi kripto borsasını kurmak için çalışmalara başladı.

Teknoloji devi, kendisini hisse senedi komisyonculuğundan varlık yönetimine, kurumsal finansmana ve özel ticarete kadar geniş bir finans hizmeti yelpazesi sunan Kore’nin önde gelen finansal yatırım şirketi olarak tanımlayan yan kuruluşu Samsung menkul kıymetler aracılığıyla kripto borsasını başlatacak.

Ayrıca, Güney Kore’nin menkul kıymetler sektörüne göre, yedi büyük yerli menkul kıymet şirketi, önümüzdeki yılın ilk yarısında kripto varlık borsası kurmak için otoritelerden ön onay alarak şirket kuruluşu için başvuruda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir