Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.916
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.916
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto para piyasalarında güne yansıyan gelişmeler

Kripto para endüstrisindeki son gelişmeler haricinde satır aralarında kalan haberlerden derlediğimiz haber özetimizle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Justin Sun, Huobi vizyonu hakkında bilgi verdi

Huobi Global’in yeni danışmanı Justin Sun, tweet dizisinde Huobi ve Çin’in web3 sektörü için görüşlerini dile getirdi.

Sun, Huobi’deki personel değişikliklerinden bahsederken değişim sonrası kripto şirketinde yeni bir atmosfere ulaşılacağını söyledi. Sun ayrıca, personel düzenleme konularında son derece dikkatli davranacaklarını söylerken Huobi’nin tüm engellere karşı dirençli ve Çin halkının uluslararası gücünün bir yansıması olacağı konusunda iddialı konuştu.

Çin basınından yansıyan haberlere göre şirketin CEO ve CFO’su da dahil olmak üzere Huobi Global’in üst düzey yöneticileri kısa süre önce şirketten istifa etti. Son gelişmelere göre Justin Sun’ın TRON ekibinin üyeleri, şirkette önemli konumlara getirilecek. Sun’ın konuyla ilgili tweet dizisi ise toplu işten çıkarmaların habercisi şeklinde yorumlandı.

Singapur Merkez Bankası dijital para denemelerini teknoloji altyapısı oluşturmak için bir basamak olarak görüyor

Singapur Merkez Bankası, bugün diğer ülkelerin çalışmalarının yanı sıra devlet tahvili ödemelerinde kullanmak gibi amaca yönelik bir dijital para birimi sistemini araştırdığını duyurdu. Bunun yanında merkez bankası, dijital para biriminin bireysel kullanımı için de çalışmaların ayrıca yürütüldüğü söyledi.

Amaca yönelik dijital para birimi, özel firmalarla ortaklaşa yürütülen daha büyük bir projenin ilk aşaması olarak aktarılırken önümüzdeki dönemlerde bireysel kullanıma yönelik bir CBDC için teknik altyapı oluşturulmasında bir basamak olarak kullanılacak. Singapur Para Otoritesi (MAS) bir basın açıklamasında, belirli amaca yönelik dijital para biriminin, gönderenlerin dijital para birimiyle transfer yaparken kupon ödemelerinin son kullanma tarihi ve türleri gibi koşulları belirlemesine izin vereceğini de söyledi.

Terra kurucusu Do Kwon’a Singapur’da 57 milyon dolarlık bir dava açıldı 

Singapur Yüksek Mahkemesi, bu hafta Terraform Labs CEO’su Do Kwon’a karşı açılan bir toplu davanın ilk duruşmasını gerçekleştirecek.

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, bu kez 350’den fazla uluslararası yatırımcı tarafından açılan bir toplu dava ile karşı karşıya. Wall Street Journal haberine göre, dava sahipleri, TerraUSD’nin (UST) çöküşüne bağlı olarak yaklaşık 57 milyon dolar kaybettiklerini iddia ediyor.

İddianamede, ABD dolarına bire bir oranında sabitlenen UST’nin bir değer deposu olarak hareket etmek üzere tasarlandığı beyan edilirken kripto para piyasalarının oynaklığından korunması gerektiğini belirtiliyor.

Huobi’nin eski sabit kripto varlığı, sabitliğini kaybederek 0,30 dolara düştü

Sabit kripto varlık HUSD, bugün %60 düşüşle 0,3 dolara kadar geriledi. Stabil kripto varlık, birkaç gün önce Hobi borsasının kontrolünden çıkarılmıştı.

Geçen haftadan bu yana sabitliğini kaybetmeye devam eden HUSD, hafta sonu 0,76 dolar seviyesine geriledi, bugün ise 0,3 dolara kadar sert bir düşüş gördü. Huobi, sabit varlığın 27 Ekim’de artık desteklenmeyeceğini duyurmuştu. Platformdaki HUSD sahiplerinin varlıkları ise USDT’ye çevrildi.

Huobi’nin sabit kripto varlık projesini neden sonlandırdığı ise açıklanmadı. Ancak borsa ile ilgili bu ay önemli bir değişiklik yaşandı ve Hong Kong merkezli About Capital Management tarafından satın alındı. Satışın gerçekleşmesinin ardından çıkan haberlerde gerçek alıcının Tron Kurucusu Justin Sun olduğu söylense de Sun, bu iddiaları reddederek Huobi’de bir danışman olarak göreve başladığını söyledi.

Bitcoin fiyat anketine göre katılımcılar Kasım ayında yükseliş bekliyor 

Kripto paralarda geçen hafta bir toparlanma görüldükten sonra Bitcoin yatırımcıları, kripto varlığın Kasım ayında yükselişine devam edeceğini düşünüyor.

CoinMarketCap topluluğu tarafından yapılan oylamda, şu an Bitcoin’in 30 Kasım’daki fiyatı için ortalama 21.000 dolarlık bir fiyat belirlenmiş durumda.

Visa, kripto cüzdanı, NFT’ler ve Metaverse için patent başvurusunda bulundu

Ödeme devi Visa, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) dijital cüzdanlar, NFT’ler ve Metaverse ile ilgili iki ticari marka başvurusunda bulundu.

Başvurulardan biri, “dijital işlemlerin yönetimi; dijital para cüzdanı ve depolama hizmetleri yazılımı olarak kullanmak ile kripto para cüzdanı olarak kullanmak ve blockchain teknolojisini kullanarak kripto para işlemlerini yönetme ve doğrulama” konularını içeriyor.

bir diğeri ise “kullanıcıların görüntülemesi, erişmesi, depolaması, izlemesi, yönetmesi, ticaretini yapması, göndermesi, alması, iletmesi ve dijital para birimi, sanal para birimi, kripto para birimi, dijital ve Blockchain varlıkları ve NFT değişimi” maddelerinden oluşuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir