Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.379
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.379
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto Para Milyarderi: Yeni Dalga Bu Altcoin’lerle Gelebilir!

Milyarder girişim kapitalisti Chamath Palihapitiya, kripto para pazarlarına yeni bir temizlik aşamasının geldiğini söylüyor. İşte detaylar…

Milyarder isim, kripto para piyasasındaki haksız satışlara dikkat çekti

En son All-In podcast’inde girişimci, bir gün, haksız token satışlarına karışanlara karşı dava açılabileceğini söyledi. Bu durumun, endüstrinin çoğuna kötü bir görünüm kazandırabileceğini düşünüyor. Palihapitiya, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Bu token satışı işleri dava edilene kadar bekleyin. Demek istediğim, bir miktar para koyacakları bu yarım yamalak anlaşmaları yürüten bu kadar çok girişim firmasının yaptığı dolandırıcılık miktarı… Biraz öz sermaye koydunuz. Sonra bu tokenları alıyorsunuz ve görünüşe göre bu tokenları çılgın bir fiyata ilk gün satabiliyorsunuz. Yani olan şu ki, hisse senedini fiyatlandırıyorsunuz, ancak bu anlamsız çünkü gerçekten elde ettiğiniz şey, bir miktar token alma hakkı. Fiyat çılgına dönüyor, satıyorsunuz ve çekip gidiyorsunuz… Bu işlemleri sadece sürekli olarak yapabilirsiniz. Bu açığa çıkana kadar bekle.

Palihapitiya, insider-trading tehlikesinden bahsetti

Palihapitiya ayrıca, düzenleyicilerin insider-trading ticaretine dahil olabilecek veya olmayabilecek sahnelerin arkasındaki endüstriyi inceleyebileceğini söyledi.  Palihapitiya’ya göre düzenleyiciler, bu alandaki en büyük falsoyu bulmak istiyorsa, borsaları yöneten kuruluşlar arasında ne kadar çok insider trading (içeriden bilgi alıp ticaret yapmak) yapıldığına bakmalı.  Ayrıca bu kuruluşların likiditeyi yönetmek için kullandığı diğer cüzdanlara da bakılabileceğinden bahsediyor. Bu durumu “kriptoda olan en büyük şey” olarak nitelendiriyor.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, geçtiğimiz günlerde buna dair önlem alınmaya başlandığına dair iddialar ortaya çıkmıştı. Soruşturma hakkında doğrudan bilgisi olan bir kaynağa atıfta bulunan Fox Business’a göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi borsalarının insider trading’e karşı yeterli korumaya sahip olup olmadığı konusunda bir soruşturma başlattı.

Kaynak, SEC’in içeriden öğrenenlerin ticaretine karşı sahip olduğu koruma türlerini soran büyük bir kripto borsasına bir mektup gönderdiğini söyledi. Kaynağa göre, soruşturma ek borsaları da kapsamayı amaçlıyor. Rapora göre mektup, Terra’nın UST stablecoin’inin ve ilgili LUNA tokeninin geçen ayki çöküşünden sonra gönderildi. SEC, Fox News raporuna ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermedi. SEC’in ayrıca UST ve LUNA’nın arkasındaki şirket olan Terraform Labs’ın kripto para birimlerini pazarlamasında ABD yasalarını ihlal edip etmediğini araştırdığı bildiriliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir