Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.131
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.131
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para endüstrisinden son gelişmeler

Kripto para sektöründe öne çıkan gelişmelerden derlediğimiz haber özetimizle piyasada bugün neler olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bitcoin madencilik zorluğu %3 artışla yeni bir rekor seviyeye ulaştı 

Bitcoin’in madencilik zorluğu ile birlikte hash oranı, BTC, 19.000 dolar seviyelerinde yatay kalırken yeni bir zirveye ulaştı.

BTC.com verilerine göre, Bitcoin ağının madencilik zorluğu dün %3,44 daha artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 36.835 trilyon hash’e ulaştı. Bu da Bitcoin madencileri arasındaki rekabetin artmaya devam ettiğini gösterdi.

Bundan önce açıklanan zorluk miktarı %14 artışa göre yükseliş düşük miktarda olsa da madencilerin artık aynı birim iş için daha fazla harcama yapmaları gerektiğini gösteriyor ve zorluktaki artış madencileri baskılamaya devam ediyor.

Binance, spot ve türev kripto ticaretinde açık ara önde gidiyor

Binance, hem spot hem de türev işlem hacmi açısından rakip borsalara göre çok önde devam ediyor.

Son 24 saat içinde Binance, The Block Research tarafından izlenen kripto para borsaları için toplam spot hacminin %55’inden biraz fazlasını sahipti. Upbit, OKX ve Coinbase, %5 bandında işlem hacimlerine sahipken Kucoin ve FTX sırasıyla %4,7 ve %4,5 oranında işlem hacmi oluşturdu.

Türev kripto ticaretinde de benzer bir durum söz konusu. Buna göre Binance son 24 saatlik toplam kripto türev hacminin %54’üne sahip. OKX, toplam vadeli işlemlerin %14’ünü oluştururken Bybit %10 ve FTX %8,8 işlem hacmine sahip.

Binance, ayrıca sabit kripto para sektöründe de artan bir pazar payına sahip. Binance’in sabit kripto varlık BUSD’nin pazar payı, borsanın geçen ay itibarıyla USDT haricindeki diğer sabit paraları kendi sabit parasına dönüştürmeye başlamasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Hareketsiz Bitcoin cüzdanları yeniden gündemde

Blockchain verileri, bazı hareketsiz Bitcoin cüzdanlarının tekrar borsalara taşındığını gösteriyor.

Son günlerde 2 ila 5 yıl arasında hareketsiz kalan Bitcoin’lerin yeniden borsalara aktarıldığı görüldü. Bu tür uzun vadeli yatırımcı sınıfına giren yatırımcıların kripto varlıkların borsalara aktarılması satış baskısının artacağı yönündeki duyguyu körüklerken piyasada düşüş yönlü tedirginliği artırabilir.

Kazakistan, Bitcoin Madenciliğinde üçüncü sıraya yerleşerek Rusya’yı geride bıraktı

Kazakistan, Bitcoin madenciliğinde önemli bir merkez haline gelerek Rusya’yı geride bıraktı ve bir yıldan fazla süredir bu konumunu koruyor.

Son verilere göre Kazakistan, Bitcoin hash oranının %13,22’sine sahip. Sıramada %37,84 ile ABD ilk sırada yer alırken Çin, toplam hash oranının %21,11’ine sahip olarak ikinci sırada yer alıyor.

Çin hükümeti Bitcoin ve kripto para madenciliği yasakladığında Kazakistan, madencilik şirketlerini kabul eden ilk ülkelerden biri oldu.

SHIB yakım oranı hızlı şekilde %1.494 arttı

Tüm SHIB yakım işlemlerini izleyen Shibburn web sitesinin verilerine göre, bu SHIB tokeninin yakım oranı son 24 saat içinde önemli ölçüde arttı.

SHIB yakım oranı, son 24 saatte yaklaşık %1500 arttı ve bu sürede toplam 45.165.582 SHIB yakıldı ve bir gün önce ise 2.833.917 SHIB tokeninin imha edildiği raporlandı. Son birkaç gün içinde ise Shiba’nın fiyatı %4’e yakın değer kaybetti. 18 Ekim Salı gününden başlayarak, ikinci en büyük meme tokeni Shiba Inu’nun fiyatı yaklaşık %4 düştü. Son duruma göre SHIB tokeni, fiyatına bir sıfır daha ekledikten sonra yakımların hızladığı görülüyor.

Terra Rebels, USTC’nin Terra Classic ağının rezerv para birimi olduğunu açıkladı

Terra Classic geliştiricileri, yeni bir yeniden sabitleme planı üzerinde çalıştığını açıkladı.

Geliştiricilerden Zaradar’a göre, yeni teklif, yeni Terra Classic (LUNC) basımı gerektirmeyecek. Bunun yanında LUNC çekirdek geliştiricisi, TerraClassicUSD’nin (USTC) bu plana dayalı olarak ağın rezerv para birimi olarak hizmet edeceğini iddia ediyor. Ayrıca, Zaradar’a göre geliştiriciler, faaliyeti hazine veya topluluk havuzunu daha da güçlendirmeye yardımcı olacak bir emtia tokeni de geliştirecek.

USTC’nin dolar sabitini geri alması durumu, LUNC yakım oranının katlanarak artmasını sağlayacağı ve sahiplerinin kayıplarını geri kazanmaları için önemli bir yol olarak görülüyor. USTC, Mayıs ayında sabitliğini kaybettikten sonra Terra ekosisteminin çökmesine yol açtı ve bu durum, 60 milyar doların üzerinde kayba neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir