Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.226
% 3.79
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.226
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto para endüstrisinden güne yansıyan 5 gelişme

Investing.com – Kripto para sektöründeki gelişmelerden derlediğimiz içeriğimizle piyasa hakkındaki güncel haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Binance’ten delist edilen MITH’in eleştirilerine CZ’den yanıt geldi

Merkezsiz sosyal ağ projesi Mithril’in yerel varlığı MITH, Binance borsasından çıkarıldı. Projenin geliştiricileri ise sigorta olarak 200 bin BNB talebini karşılayamadıkları için kripto varlıklarının delist edildiğini duyurdu. 

Binance CEO’su bu eleştiriye cevap vererek kripto para listelemeleriyle ilgili sözleşmenin ekran görüntüsünü paylaştı. Sözleşmede kripto para fiyatının belirli bir eşiğin altına düşmesi durumunda borsanın sigorta olarak ek bir ücret talep etme hakkının olduğu yazıyordu. 

MicroStrategy ve Silvergate, 2022’de en çok açığa satış yapılan kriptoya dayalı hisseler oldu

MicroStrategy, 2022 yılında en çok açığa satış yapılan hisseler listesinde 11. sırada yer aldı. Silvergate ise MicroStrategy’nin hemen önünde 10. sıradaydı. 

Portföyünde en çok Bitcoin tutan kurumsal şirket olan MicroStrategy’nin hisselerinin kripto paranın yıl boyu düşen fiyatına bağlı olarak açığa satışı normal karşılandı. Silvergate Capital hisseleri de yılbaşından bu yana %87 oranında değer kaybetti. 

Silvergate hisselerinin açığa satışı, özellikle son 1 aylık zaman diliminde ciddi şekilde arttı. Zira şirket, FTX ve Alameda’nın ana bankalarından biriydi ve FTX’te 1 milyar dolarlık yatırımı bulunuyordu. Ayrıca Silvergate’in bazı yatırımcılarının kara para aklama iddiasıyla açtığı davayla da başı derde girdi. 

Microsoft, bulut hizmetinde kripto madenciliğini yasaklama kararı aldı

Microsoft, bir kamu açıklaması yapmadan hizmet politikasında değişikliğe giderek bulut hizmetinde kripto madenciliği faaliyetlerine son verdi.

Microsoft, politika değişikliğinin müşterileri korumak ve bulut hizmetlerine yönelik hizmet risklerini azaltmak için tasarlandığını ifade ediyor. Bu konuda bir istisna olarak sadece platformların güvenliğini test etmek için kripto madenciliği yapmak isteyenlerin ise erişim sağlayabileceği açıklandı. Microsoft, bu kararıyla kripto madenciliği için yazılı onay talep eden Google (NASDAQ:GOOGL) ve bu hizmeti tamamen yasaklayan Oracle’ı takip ediyor. 

OKB token, piyasa düşerken yükselişiyle dikkat çekti

Kripto para borsası OKX’in yerel varlığı OKB, dünden bu yana devam eden yükselişiyle Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. OKB bugün, %10’u bulan değer artışıyla 25 dolara kadar yükseldi.

OKX borsasıyla ilgili son gelişmeler arasında platformun bir zamanlar DOGE’nin rakibi olarak görülen FLOKI tokeni listelemesi var. Ancak daha dikkat çeken bir gelişme ise Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın OKX’nin resmi Twitter hesabını takip etmesi oldu. Piyasa yatırımcıları, Musk’ın OKX’i takip etmesiyle ilgili spekülasyonu artırırken bu hareket, borsanın yerel tokeninin pozitif fiyatlanmasına neden oldu. 

Solana ağının aktivite düşüklüğü sorun olmaya devam ediyor

Solana ağı, FTX’in çöküşü sonrası hızlı bir aktivite düşüklüğüyle karşı karşıya kaldı. Buna bağlı olarak Blockchain ağının yerel varlığı SOL’un fiyatında da ciddi düşüşler gerçekleşti.

Dün DeFi araştırma şirketi Yield App Labs, Solana ağıyla ilgili son durumunu paylaştı ve bir zamanlar Ethereum’un en büyük rakibi olarak görülen ağın Blockchain aktivitesi baz alındığında fiilen öldüğü yorumunu yaptı.

Solana Blockchain’indeki işlem hacmi Eylül ayında günlük ortalama 65 milyar dolar olarak raporlanırken The Block verilerine göre güncel durumda günlük ortalama işlem hacmi 740 milyon dolara kadar düştü. Durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu gösteren bir başka veri ise azalan işlem adetlerinde görüldü. Solana işlemleri Eylül ayında ortalama 35 milyon olarak gösterilirken şu an günlük işlem adedinin 18 milyona gerilediği kaydedildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir