Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.788
% 4.14
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.788
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Kripto para endüstrisinden güncel gelişmeler

Kripto para endüstrisindeki son gelişmelerden derlediğimiz haber özetimizi içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Ripple yöneticisi SEC’in FTX fonlarını büyük yatırımcı için kurtarmak istediğini söyledi

Ripple Genel Danışmanı Stuart Alderoty, her fırsatta SEC hakkında eleştiriler yöneltmeye devam ediyor.

Son yaşanan gelişmelerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bahamalar’da tutukalan FTX kurucusu aleyhine menkul kıymet dolandırıcılığından dava açtı. SEC Başkanı Gary Gensler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sam Bankman-Fried’ın yatırımcılara kripto sektörünün en güvenilir yapısını oluşturduğunu söylerken bir dolandırıcılık temelleri üzerine kurulu yapı oluşturduğunu iddia ediyoruz dedi.

Ripple’ın Baş Hukuk sorumlusu Stuart Alderoty ise SEC FTX CEO’suna dava açmasıyla ilgili olarak kurumun fonları geri alma çabasının bireysel yatırımcılarla ilgili olmadığını iddia etti. Alderoty’e göre SEC, belli başlı büyük yatırımcı grubunun fonlarını geri almak için uğraşıyor.

Brezilya Merkez Bankası 2024 yılında dijital para birimini piyasaya sürmek istiyor

Brezilya Merkez Bankası, CBDC konusundaki yol haritasını belirleyerek pilot çalışmalarının ardından 2024 yılında dijital varlığı piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Brezilya’nın merkez bankası dijital para birimi, banka varlıklarını verim şekilde kullanılmak adına tokenleştirmeye teşvik edecek şekilde tasarlanacak. Bunun yanında yetkililer, CBDC’nin finansal istikrarı bozmasını önlemek ve banka bilançosuna zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınacağına vurgu yaptı. Merkez bankası yetkilileri, CBDC kullanımıyla bankaların takas, denetim ve fonlama maliyetlerinde iyileştirme konusuna odaklanacaklarını ifade etti.

Kripto yatırımcıları 2023 yılından umutlu

Ayı piyasasında geçen 2022 yılının ardından kripto yatırımcıları CoinmarketCap’in anketine göre 2023 yılından umutlu gözüküyor.

kripto para  izleme sitesi CoinMarketCap, yıl sonu anketinde katılımcılara 2023 yılında kripto paralar konusunda ne beklediklerini sordu. Devam eden ankette son sonuçlara göre katılımcıların %83’ü kripto paraların önümüzdeki yıl yükseleceğini düşünüyor.

İtalya, bankacılık ve sigorta teminatları için Algorand ağını kullanacak

Algorand, İtalya’nın bankacılık ve sigorta piyasaları için yenilikçi bir dijital teminat platformunu destekleyen Blockchain ağı olarak kullanılacak.

2023 yılında hayata geçecek olan platform, Avrupa’da bankacılık ve sigorta teminatları için ilk kez blockchain teknolojisinin kullanılacağı bir uygulama olacak. Algorand ise hızlı, verimli ve düşük maliyetli bir ağ olması avantajıyla platformda önemli bir role sahip olacak.

Milano Katolik Üniversitesi’nin Teknolojiler, İnovasyon ve Finans Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen platform ile yetkililer, Blockchain teknolojisinin yüksek güvenlikli özelliğiyle şirketleri, dolandırıcılık faaliyetlerinden korumayı amaçlıyor.

Tron Kurucusu Justin Sun, Binance’ten 100 Milyon BUSD çekti

Tron’un kurucusu Justin Sun, dünkü kargaşanın ortasında Binance’e 100 milyon USDC aktarmıştı. Bugün ise Sun, borsadan 100 milyon BUSD çekerek fonu Paxos’a aktardı.

Binance’in en büyük destekçilerinden biri olan Justin Sun, Dün platformdan yüksek miktarlı USDC çekim taleplerinin gelmesiyle Binance’e desteğini bir kez daha gösterdi. Binance’in yüksek miktarlı taleplerin ardından USDC çekimlerini askıya aldığı sırada Sun, borsaya 100 milyon USDC aktardı.

Tron kurucusunun 24 saate sonra fonunu BUSD olarak geri çekmesi, krizin atlatıldığı şeklinde yorumlandı. Dün dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, günlük 1 milyar doların üzerinde rekor fon çıkışlarıyla ciddi bir stres testinden geçti. CryptoQuant’ verilerine göre net olarak 40.353 Bitcoin ve 278.017 Ethereum çekimi gerçekleşti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bugün yaptığı açıklamalarda çekilen fonların geri dönmeye başladığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir