Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.930
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.930
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan haberleri

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz.

Cardano sabit kripto para İhraççısı COTI, 10 milyon dolarlık ekosistem fonu başlatacak

Bugün yapılan duyuruya göre, Cardano ağındaki sabit kripto para olan Djed’in ihraççısı COTI, COTI Ventures’ı tanıttı.

Yatırım fonu, bunun için ayrılan 10 milyon dolarlık fonu kullanarak geliştirici istihdamı gerçekleştirecek ve COTI ekosistemini genişletilmesi için çalışacak. COTI Ventures, 10 milyon doları kullanarak, projelerin ilk aşamalarında hisse senetlerine, tokenlere ve diğer sermaye araçlarına yatırım yaparak ekosistem için çözümler üretmeyi amaçlıyor.

MEXC Global, Web3 benimsenmesini güçlendirmek için Elrond Network ile ortak oldu

Kripto para platformu MEXC Global, internet ölçekli Blockchain Elrond Network ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Elrond, parçalanmış bir durum mimarisine ve güvenli bir Proof of Stake konsensüs mekanizmasına dayanan dağıtılmış bir işlemsel hesaplama protokolüdür. Diğer Blockchain ağlarının çoğu pahalı donanım ve yüksek enerji tüketimi gerektirirken, Elrond verimli Secure PoS konsensüsünü kullanır ve bu haliyle çevreci bir ağ olduğundan Karbon Negatif sertifikalıdır.

Elrond ve MEXC Global arasındaki ortaklık, Elrond ile ilgili istisnai projeleri belirlemeye ve onları rehberlik, finansman ve yeni pazarlara erişim ile desteklemeye odaklanacak. Dünya çapında 7 milyondan fazla kullanıcısı olan MEXC Global’in yalnızca ELGD tokenine ek likidite sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda Elrond ekosisteminin gelecekte daha sağlam bir internet ekonomisi inşa etmesine için katkıda bulunacağı duyuruldu.

Cardano havuzları, sadece 12 saatte 1,4 milyar dolarlık ADA stake işlemi gördü

Cardano (ADA), bugün sadece 12 saat içinde stake havuzlarına yatırılan ADA miktarında önemli bir artış gördü.

Cardano stake havuzu analitik platformu pool.pm’den verilerine göre, yeni oluşturulan 23 stake havuzuna bugün 1,5 milyar ADA tokeni aktarıldı.

Her havuzun 62 milyon ADC hissesine sahip olması ve stake edilen ADC coinlerinin yüzdesinin %73’ün üzerinde olması, DeFi geliştirme bağlamında etkileyici bir gösterge olarak yorumlanıyor.

Mart ayında 2,6 milyar dolarlık BTC, kripto para borsalarından çekildi

Glassnode verilerine göre Mart ayında yaklaşık 61.000 BTC harici cüzdanlara çekildi ya da itibari paralarla takas edildi. Artan fon çıkışlarının ana nedenlerinden biri, merkezi ve merkezsiz borsalara olan güvendeki genel düşüşe bağlanıyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın CBDC testi başarılı oldu

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın inovasyon kolu, yeni paylaşılan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) platformu için bir pilot testin tamamlandığını duyurdu. Açıklamaya göre test, aralarında Güney Afrika’nın da bulunduğu dört finans kuruluşu tarafından gerçekleştirildi.

CBDC denemesi, belirtilen önde gelen kurumlar arasında aynı platformu kullanarak çeşitli dijital para birimlerini test etti. CBDC’nin pilot testi, geçen yıl Eylül ayında kamuoyuna duyurulmuştu.

İngiltere düzenleyicisi, kripto reklamlarına uyum için 2 Mayıs’a kadar süre tanıdı

İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA), hizmetlerinin reklamını yapan kripto para şirketleri için bir bildirim yayımladı. Düzenleyici kurum, bu firmaların reklamlarını incelemelerini ve yeni yayımlanan yönergelere uymalarını bildirdi.

ASA, bu bildirimi İngiltere’de faaliyet gösteren 50’den fazla kripto şirketine gönderdi. Bu şirketler arasında Coinbase (NASDAQ:COIN), Crypto.Com, eToro ve Luno gibi büyük şirketler de bulunuyor.

Hacker, DeFiance Capital’in kurucusu Cheong’dan 1,7 milyon dolarlık NFT çaldı

DeFi ve web3 odaklı risk sermayesi şirketi DeFiance Capital’in kurucusu Arthur Cheong, bugün bir hack saldırısında bir milyon dolardan fazla NFT çaldırdı.

Güvenlik firması PeckShield, çalınan varlıkların 17 Azuki, 5 CloneX, 2 Hedgies ve 33 Second Self NFT’sini içerdiğini ve hacker’ın daha sonra OpenSea gibi pazarlarda sattığını tahmin ediyor. Hacker’lar, ayrıca Wrapped Ether, Lido DAO Token, LookRare ve DYDX gibi diğer tokenleri de kontrollerindeki bir cüzdana aktardı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir