Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.074
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.074
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları son olumsuz haberlerin eşliğinde değer kaybı yaşarken 24 saatlik ortalama işlem hacmi 178 milyar dolar seviyelerine yükseldi. ABD seansının açılışına doğru Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 5’e yakın değer kaybıyla şu sıralar 65.000 dolar altında seyrediyor. Ethereum (ETH) ise 4.700 dolar bandında tutunma mücadelesinde kayıplarını daha kısıtlı tuttu. 

İlk 10 kripto para arasında kayıplar çoğunlukla yüzde 5’in üzerinde seyrederken 11. sıradaki Shiba Inu, bir yükseliş gördü ve şu an yüzde 7 değer kazancıyla 0,0000564 dolardan el değiştiriyor.

Günün öne çıkan gelişmelerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Endonezya’da Müslümanlar için kripto para ticareti yasaklandı

Endonezya Ulusal Ulema Konseyi, Müslümanlar için kripto para kullanımını ve ticaretinin yasaklandığını duyurdu. Kripto piyasasındaki belirsizlik olgusunun yüksek olması ve bahis gibi zararlı unsurlara olan yatkınlıktan dolayı haram olarak kabul edilmesi bu yasağa gerekçe olarak gösterildi.

Dini Kararnameler Başkanı Asrorun Niam Sholeh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin emtia ya da finansal varlık olarak kabul görebilecek bir faydaya sahip olması durumunda ise şeriat yasası ilkelerine uyacağını dile getirdi.

Endonezya Merkez Bankası da 2018 yılında kripto paraları meşru olmayan bir ödeme aracı olarak ilan etmişti, ancak o dönem kripto paralara bir yasak getirilmedi.

Musk, 5 milyar dolar değerinde Tesla hissesini sattı, Michael Saylor’dan tavsiye gecikmedi

Geçtiğimiz günlerde Twitter’dan “Tesla hisselerimin bir miktarını satmalı mıyım?” şeklinde bir anket düzenleyen Elon Musk, hisse satışını gerçekleştirdi. Dün yayımlanan finansal rapora göre yaklaşık 5 milyar dolar tutarında Tesla hissesi satan dünyanın en zengin adamının elinde hâlâ 166 milyon Tesla hissesi olduğu biliniyor.  

Twitter’da anket sonrası yaptığı açıklamada CEO, bu satışı herhangi bir maaş ve tazminat almadığı için vergi ödemelerini yapmak adına yapması gerektiğini belirtmişti. Satış haberi gelmeden önce ise Microstrategy CEO’su Elon Musk’a daha fazla Bitcoin alması tavsiyesinde bulundu.

SEC, spot Bitcoin ETF için son kararını 14 Kasım tarihinde verecek

Bu haftanın son günü, Bitcoin için önemli bir tarih olabilir. Zira VanEck’in spot Bitcoin ETF’si için son karar tarihi ETF takvimine göre 14 Kasım 2021 olarak gözüküyor.

Bu tarihte ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonunun (SEC) onay veya ret olarak kesin kararı vermesi bekleniyor. Piyasada olası bir onay kararının Bitcoin için son derece olumlu gelişme olarak yorumlanacağı düşüncesi hakim. Ancak SEC’in şimdiye kadar spot Bitcoin’e dayalı bir ETF ürününe mesafeli yaklaşımından dolayı onay ihtimalinin düşük olduğuna dair daha fazla görüş var.

Grayscale yönetimi altındaki kripto varlıklarla önemli bir dönüm noktasına ulaştı

Dijital varlık yönetim şirketi Grayscale’in Kasım ayında yönetimi altındaki dijital varlıkları 60 milyar dolar seviyesine yükseldi. Şirket için önemli bir dönüm noktası olarak görülen bu miktar ile dünyanın en büyük ve likit altın ETF’si olarak bilinen “SPDR Gold Shares”i geride bıraktı. 

Bu arada 43,6 milyar dolar değerindeki en büyük fonu Grayscale Bitcoin Trust’ı bir ETF ürününe dönüştürme çabasında olan şirket, Ekim ayında ABD SEC’e resmi başvurusunu yapmıştı. Ancak ETF onay takvimine göre kesin onay tarihi 2022’nin ikinci çeyreğine uzayabilir. Ayrıca SEC’in masasında daha önce spot Bitcoin ETF başvurusu yapan varlık yönetim şirketleri bulunuyor. Bu başvuruların onay durumları ise Grayscale başvurusu için önemli bir ipucu olarak görülebilir.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir