Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.940
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.940
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto Para Borsası Bitfinex, Bir Soruşturmayla Karşı Karşıya Kalabilir

Kripto para borsası Bitfinex, ABD’de bir soruşturmayla karşı karşıya kalabilir.

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre Bitfinex, potansiyel bir suç soruşturmasıyla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığı, bir kişinin Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) talebine yanıt verdi ve borsasın bir soruşturmayla karşı karşıya olabileceğini söyledi.

Bakanlık, Tether Holdings Limited’in ana şirketi iFinex’i ve Bitfinex’i de içeren bilgi talebini FOIA Kılavuzu Muafiyeti 7(A)’ya atıfta bulunarak reddetti. Kurum, mahkeme öncesi verilecek olan bilgilerin duruşmayı engelleyebileceğini düşünüyor.

Bitfinex, kardeş şirket olan Tether’in rezervleri hakkında verilen bilgiler ve denizaşırı emtia borsasında ticaret yapmasına izin verip vermediği ile ilgili konular sebebiyle de daha önce soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

Kripto Para Borsaları Soruşturmalarla Karşı Karşıya

Bitfinex gibi bir başka diğer kripto para borsası Coinbase de düzenleyicilerin hedefinde. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’i staking programı sebebiyle inceleme altına aldı.

Staking programı, kullanıcıların elinde kripto varlıklarından pasif gelir elde etmesini sağlayan bir sistemdir. Özellikle kripto para piyasalarının düşüşte olduğu dönemlerde, yatırımcılar tarafından daha fazla ilgi görmesiyle bilinir.

Coinbase’in geçtiğimiz gün açıkladığı kazanç raporunda, gelirlerinin %8.5’luk kısmının staking programlarından geldiği ifade edilmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir