Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.098
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.098
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto Meydanı’nda Enerji Tüketiminin Derinliklerine İnildi

İkincisi düzenlenen Kripto Meydanı’nda kripto sektörünü etkileyen enerji tüketiminin nabzı tutuldu.

Kripto paraların merkeziyetsizliğe uzanan yapısının arkasında paralel gelişen merkezi sistemler sektörü etkilemeye devam ediyor. Arka plandaki madencilik ve dijital finans hizmetleri, düzenleyicilerin baskısının altında büyümeye çalışıyor. Kripto Meydanı’nda ise gündem tüm bu enerji tüketimiyle ilgili konular önemli isimlerin katılımıyla konuşuldu.

İkinci Kripto Meydanı’nın Konusu Enerji Tüketimi Oldu

Kripto Meydanı, kapılarını 29 Eylül Perşembe günü Levent Kolektif House‘da kripto severlere ikinci kez açtı.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; Cemil Şinasi Türün, Efe Bulduk, Vedat Güven ve Tansel Kaya gibi önemli isimler yer aldı.

Kripto Paraların Enerji Tüketimi Fırsat Kapısı

Kriptomeda CEO’su Eray Dengiz‘in açılış konuşmasında, Kriptomeda çatısı altında ikinci kez gerçekleştirildiğini belirttiği Kripto Meydanı, Kıvılcım Harika Ertunç‘un moderatörlüğünde kripto dünyasının derinliklerine doğru ilerlemek üzere başladı.

Kripto sektöründen Cemil Şinasi Türün, etkinlikteki ilk soruları yanıtlayan isim olurken, Ethereum Merge ve Çinli Bitcoin madencilerine değinerek enerji tüketimi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Bitcoin’in Arjantin kadar enerji tükettiğini belirten Türün, bu durumun dünya için önemli bir rakam olmadığını ve düzenleyicilerin bunu bir baskı aracı olarak kullandığını söyledi.

Konuşmacılar arasındaki diğer isimlerden Efe Bulduk ve Vedat Güven, Bitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamlarını ve teknik detayları birbirleri arasında destekleyerek konuşma gerçekleştirdiler. İkilinin sıkça birbirine pas vererek yaptığı konuşmada; Bitcoin’in harcadığı enerjiye rağmen finans sektöründeki kara para aklama gibi açıkların kapatılabilmesi odak noktasıydı.

Tansel Kaya, enerji kullanımının bilgiyi işleme konusunda önemli olduğuna değindi. Kaya’ya göre, ortalıktaki söylentiler Bitcoin’in enerji tüketmezse sorun kalmayacağı yönünde ancak gerçek bu olsa bile Bitcoin en az 5-10 yıl yüksek enerji tüketmeye devam edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir