Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.169
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.169
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto Madencisi Core Scientific 37.000 Celsius Ekipmanını Kapatacak

Core Scientific

Celsius, Core Scientific’in, madencilik makinelerini kapatmasına izin vermeyi kabul etti. Yapılan anlaşmanın ardından madencilik firması, Celsius için barındırdığı 37 bin madencilik makinesini kapatma kararı aldı.

Aşırı hava koşulları ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle yükselen enerji fiyatları, elektrik kullanımı yoğun olan madencilik operasyonları için işletme maliyetlerini büyük ölçüde arttırdı. Bu durum bir çok madencilik firmasını zor duruma düşürürken bazılarını ise iflas sürecine itti. 21 Aralık tarihinde madencilik platformu Core Scientific 11.bölüm iflas başvurusunda bulundu.

Madencilik firması, daha önce iflas eden Celsius ile aralarında yapılan geçmiş tarihli sözleşmelerden kaynaklı dava sürecine gitti. Core ödemeleri geciktirdiği için Celsius’u suçluyor.

İki Şirket Anlaşmaya Yakın

Celsius’un avukatı Chris Koenig Salı günü yapılan iflas duruşmasında “Bugünden sonra Core’dan bir dolar bile kazanmayı düşünmüyoruz” dedi. Celsius, Core’un makineleri kapatmasına izin vermeyi kabul etti ve her iki taraf da hosting ilişkilerini sona erdirmek için bir anlaşma yapmaya yakın, diye ekledi.

Mahkeme belgelerine göre Celsius, Kasım ayına kadar makinelere bağlı güç maliyetleri için Core’a en az 7,8 milyon dolar borçlu. Makinelerin kapatılması Core’a günde binlerce dolar tasarruf sağlayacak ve şirket şu anda Celsius tarafından işgal edilen alanı başka müşterilere satabilirse ayda 2 milyon dolar ek gelir elde edebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version