Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.140
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.140
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto kredi şirketi Celsius’un varlıklarının satışı için açık artırma tarihi bell

Investing.com – İflas sürecini yöneten kripto kredi şirketi Celsius, varlıklarının satışı için düzenleyeceği açık artırmanın tarihlerini belirledi.

Celsius varlıkları için son teklif verme tarihi 17 Ekim olarak belirlendi. Gerekli görüldüğü durumda ise açık artırmanın son tarihi 20 Ekim’e kadar uzatılabilecek. Dün ABD New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesine yapılan başvuruda gelecek tekliflere göre kesin satış işleminin 1 Kasım tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Celsius Network, Temmuz ayında tüm işlemleri askıya aldıktan kısa bir süre sonra iflas başvurusunda bulunmuştu. İflas mahkemesine yapılan beyana göre şirketin 6,7 milyar doların üzerinde yükümlülüğü olduğu biliniyor. Şirketin varlıkları ise 3,9 milyar dolar olarak hesaplanırken bilançoda yaklaşık 2,8 milyar dolarlık bir açık söz konusu. Şirket, şimdi varlıklarını açık artırma yöntemiyle satarak bu açığın kapanması konusunda azami gayretini gösterecek.

Celsius ile ilgili son gelişmelerde geçen hafta şirketin CEO’su Alex Mashinsky’nin görevinden ayrılması vardı. Bu istifadan birkaç gün sonra Mashinsky’nin, iflas başvurusu öncesi şirket hesaplarından 10 milyon dolar çektiği açığa çıktı.

FTX ve Binance Celsius varlıkları içinde rekabet edecek mi?

Diğer yandan iflas mahkemesine sunulan başvuruya göre Celsius varlıkları için yüksek bir katılım olacak.

Geçen hafta iflas eden diğer bir kripto şirketi Voyager Digital varlıkları için Binance ve FTX, rekabete girişti ve kazanan taraf 1,4 milyar dolar teklifiyle FTX oldu. FTX’in Celsius varlıkları için de teklif vermesi, muhtemel, ancak Binance’in bu açık artırmaya da katılıp katılmayacağı henüz belli değil.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir