Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.383
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.383
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Kripto kredi şirketi BlockFi iflasını açıkladı

Investing.com – FTX ile bağlantılı şirketlerden BlockFi, kripto borsasının çökmesinin ardından iflas eden ilk kripto şirketi oldu.

BlockFi’nin iflas başvurusunda bulunmasının yanında şirketin çalışanlarının büyük bir kısmını işten çıkardığı da bildiriliyor. BlockFi, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasıyla eş zamanlı olarak 11 Kasım tarihinde çekim işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı. İlerleyen günlerde ise finansal krizi aşmak için bir danışmanlık firmasıyla anlaşan şirketin, iflasa hazırlandığına yönelik söylentiler artmaya başlamıştı. 

Kripto kredi şirketinin FTX ile olan ilişkisi ise yaz döneminde kripto para platformuyla 250 milyon dolarlık bir kredi limiti açılmasıyla başlamıştı. Şirket, ayrıca Terra platformunun çöküşünden sonra finansal anlamda zorlanmış ve FTX’in desteğiyle faaliyetlerini yürütmeye devam ediyordu. 

BlockFi, FTX’in eski CEO’suna dava açtı

BlockFi’nin iflas etmesinin yanında diğer bir gelişme ise şirketin FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’e dava açmasıydı. BlockFi, FTX kurucusunu Kasım ayının başında teminat olarak verilen Robinhood hisseleri gerekçesiyle dava etti.

Financial Times haberine göre söz konusu teminat, Bankman-Fried’in online ticaret şirketi Robinhood’daki hissesinden oluşuyor. Fried, bu yılın başlarında Robinhood’ın yüzde 7.6’sını satın almıştı.

BlockFi’nin iflas başvurusu, Bankman-Fried’in düşüşüne daha fazla ışık tuttu ve başarısız kripto ticaret şirketi Alameda Research’ün Kasım ayı başlarında 680 milyon dolarlık teminatlı krediyi temerrüde düştüğünü gösterdi.

BlockFi, şikayetinde Bankman-Fried’ın elindeki hisselerle isimsiz bir borçlunun ödeme yükümlülükleri için teminat olarak belirli bir “adi hisse senedi” şeklinde taahhüt ederek garanti altına almak için bir anlaşma yaptığını iddia ediyor.

BlockFi, Londra merkezli şirketin rehin sözleşmesinde yer alan komisyoncu olduğunu söyleyerek davasında aracı kurum ED&F Man Capital Markets’ın adını da verdi. BlockFi yetkilileri, şikayetlerinde ED&F Man’in “Teminatı BlockFi’ye devretmeyi reddettiğini” iddia etti. İlgili taraflar ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir