Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.073
% 7.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.073
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Kripto endüstrisi FTX’ten daha büyük bir sorunla mı karşı karşıya?

FTX çöküşünün zincirleme etkileri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta ise kripto endüstrisine en önemli şirketlerinden Digital Currency Group’a (DCG) bağlı şirket Genesis ile ilgili finansal sorunlar gündemi meşgul edebilir.

Genesis’in likidite krizinin giderilmemesi durumunda Digital Currency Group’un da zor duruma düşmesinin FTX ve bağlı şirketi Alameda Research’ten daha büyük bir krize yol açabileceği söylentiler arasında.

Digital Currency Group, ayrıca piyasanın en büyük Bitcoin fonunu işleten Grayscale’in de ana şirketi konumunda. Bu yüzden olası bir iflas durumunda Grayscale’in tasfiye edilme durumu şirketin yüksek miktarda Bitcoin tutmasından dolayı kripto para fiyatı için yeni olumsuzluk olarak ortaya çıkabilir.

Genesis, kredi bölümünde fon çekimlerini durdurdu

Olayın çıkış noktası ise geçen hafta Genesis’in kredi kolunda fon çekim işlemlerini askıya almasıydı. Genesis, kripto şirketleri için önemli miktarlarda likidite sağlayan bir kuruluş ve büyük şirketler için finansmana erişim ve risk yönetimi konusunda kritik bir role sahip. Şirket, ilk olarak Three Arrows Capital’in iflasıyla zor duruma düştü. Bu şirkette 1,2 milyar dolar alacağı kaldıktan sonra bu zarar ana şirketi DCG tarafından karşılandı. Şimdi ise şirket, mevcut piyasa ortamında artan fon çekim taleplerinden dolayı bir kez daha zor duruma düştü.

1 milyar dolarlık fon ihtiyacı iddiası 

Son gelişmelerde Genesis’in bugün için 1 milyar dolarlık fona ihtiyacı olduğu gündeme geldi. Şirket, bu fonu bulamazsa DCG ve bağlı şirketi Grayscale’in de bu likidite krizinden son derece olumsuz etkilenebileceği söylentiler arasında. Buradaki en büyük tehlike ise Grayscale’in 634 bin BTC tutması ve olası bir tasfiye kararı alınması durumu, kripto para için satış baskısı oluşturmaya devam ediyor.

Piyasada yapılan yorumlar arasında ise DCG’nin Genesis’in açığını kapatacak yeterli fona sahip olmadığı yönünde. Bu da şirketin ilk etapta diğer iştiraklerini satma yoluna gidebileceği fikrinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu duran varlık satışları, şirketin en önemli iştirakini kurtarmak için yeterli olmazsa tüm gözler Grayscale tasfiyesine dönebilir.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin, birkaç gün 16.700 – 800 dolar bandında sabit kaldıktan sonra dün satış baskısının Geri gelmesiyle yönünü aşağı çevirdi.

Haftaya 16.280 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin, günün ilk saatlerinde 15.000 dolar bandını test eden fiyat hareketleri gördü. An itibarıyla satış baskısı devam ederken en büyük kripto para, 16.000 dolar sınırında bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir