Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.929
% 5.43
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.929
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kraken, “Kripto Kumardır” Raporuna Tepkili!

Kraken, Kripto Kumardır Raporuna Tepkili!

Kripto para borsası Kraken, Birleşik Krallık komitesi tarafından Kriptonun kumar olarak sınıflandırılması istenen rapora tepkili.

17 Mayıs tarihli bir raporda, Birleşik Krallık Hazine Komitesi, kripto varlıkların önemli tüketici riskleri taşıdığı gerekçesiyle kumar olarak düzenlenmesini “şiddetle tavsiye etti”. Raporda, kripto varlıklarının fiyat oynaklığı ve içsel değer eksikliği gibi sorunlarının olduğu belirtilerek, bu varlık sınıfının düzenlemelerle kontrol altına alınması gerektiği vurgulandı.

Ancak, öz düzenleyici kuruluş CryptoUK ve kripto borsası Kraken UK, raporu eleştirdi. CryptoUK, raporun sektörün büyüme potansiyelini göz ardı ettiğini ve Birleşik Krallık’ın işletmelere karşı düşmanca bir ortam yaratmaktan kaçınması gerektiğini savundu. Ayrıca, diğer ülkelerin benzer bir yaklaşımı benimsemediğine dikkat çekti ve sektördeki düzenlemeler için özel bir yaklaşım benimsemek gerektiğini öne sürdü.

Kraken UK ise raporda belirtilen kripto varlıklarının içsel bir değere sahip olmadığı iddiasına katılmadıklarını belirtti. Firma, raporun kripto varlıklarını yanlış şekilde değerlendirdiğini ve Birleşik Krallık tüketicileri için uygun olmadığını ifade etti. Ayrıca, kumar korumalarının finansal hizmetler düzenlemeleriyle aynı güvenceleri sunmadığına dikkat çekti.

CryptoUK, kripto ticaretinin kumar olarak düzenlenmesi durumunda potansiyel bir sermaye kazancı vergisi kaybına işaret etti. Kumarın sermaye kazancı vergisinden muaftır ve bu nedenle Birleşik Krallık hükümetinin vergi gelirinin büyük bir kısmını kaybetme riski olduğunu vurguladı.

Raporda, kripto varlıklarının nasıl “kumar” olarak düzenleneceği konusunda ayrıntılı bilgi verilmese de, tüketicinin korunması, kara para aklamanın önlenmesi ve terörizmin finansmanıyla ilgili güçlü düzenlemelerin uygulanmasının tavsiye edildiği belirtildi. Ancak, bu önerilerin kripto sektörünün gelişimini engelleyebileceği ve tüketicilerin offshore kripto platformlarına yönelmesine neden olabileceği uyarısı yapıldı.,

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version