Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.035
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.035
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kongre, SEC Kripto Politikasını Değiştirmeyi Hedefliyor!

SEC

Kongre üyeleri, kripto varlıklarını müşterilerinin adına tutmak isteyen şirketlere getirilen tartışmalı SEC muhasebe bildirisini rafa kaldırmak için çaba harcıyor.

Senatör Cynthia Lummis (R-Wyo.) ile Temsilciler Wiley Nickel (D-N.C.) ve Mike Flood (R-Neb.), SEC’nin müşteri kripto varlıklarını şirketin kendi bilançosunda tutma kuralını resmi olarak reddetmeyi amaçlayan kararları Senato ve Temsilciler Meclisi’ne sundular.

İlginizi çekebilir: Batık Şirket SEC ile Uzlaşmaya Vardı!

SEC’nin 2022 personel muhasebe bildirisi No.121 veya yaygın adıyla SAB 121, kripto tutmak isteyen şirketlere sermaye gereksinimlerini artırabilecek bir yük getirdi. Bu değişiklik, dijital varlık sektöründe büyük bir tepkiye yol açtı.

Federal bir düzenleyici rehberlik yayınladığında, genellikle mevcut politikayı anlama ve yorumlama konusunda bir tavsiye olması beklenir. Ancak geçen yıl Hesap Verebilirlik Ofisi, SEC’nin bu politikayı yayınlarken yasal prosedürleri takip etmediğini belirtti. Kongre üyeleri şimdi, SEC’nin bu kuralı kaldırmak için Kongre İnceleme Yasası kapsamında bir çaba başlatıyorlar.

Temsilci Flood, “SEC, SAB 121’i ilan ettiğinde, muhasebe standardının finansal kuruluşların müşteri varlıklarının muamelesine etkileri olmasına rağmen düzenleyici otoritelerle danışmadan ve bildiri ve yorum sürecine katılmadan yayınladı” dedi. “Bir düzenleyicinin aşırı güç kullanımına karşı, Kongre’nin bir denge görevi görmesi gerekiyor.”

Kripto lobi grupları, bu çabaya destek veriyor. Chamber CEO’su Perianne Boring, “Custodianlara, bir borç olarak bilançoda eşit bir varlığa sahip olmalarını zorunlu kılmak, eşitliği talep ediyor, yani tutulan her 100 dolar için, bilançoda benzer bir varlıkta 100 dolar da bulundurulmalıdır” dedi. “Bu sıkı gereklilik, kurumları dijital varlık saklama seçenekleri sunmaktan caydırmıştır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir