Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.419
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.419
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Köklü Sözlük Yayımcısı Collins, NFT’yi Yılın Kelimesi Seçti

Dünyanın en köklü sözlüklerinden biri olan Collins, NFT’yi yılın kelimesi olarak seçti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

1824’te kurulan ve 4.5 milyardan fazla kelime kaydeden sözlük, Çarşamba günü yayımladığı bir blog yazısında NFT’yi 2021’in en önemli kelimesi olarak belirledi. NFT’leri internet ve para arasındaki kesişim noktası olarak nitelendirdi ve “Bu kesinlikle son 12 ayda, nefes kesen haberlerde ve sosyal medyada defalarca duyduğumuz bir moda kelime” ifadesini kullandı. NFT’ye ek olarak metaverse ve kripto kelimeleri de yılın diğer kelimeleri olarak öne çıkarıldı.

Bilindiği gib NFT’ler bu yıl çok büyük bir çıkış yaşadı. 2021’in ilk aylarından bu yana işlem hacmi giderek arttı ve Ağustos ayında 1 milyar doları aşarak rekor kırdı.

Bu rakamlar ise birçok sanat işletmesini cezbetti. Dünyanın en ünlü ve köklü müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s, bu yıl çok sayıda NFT’yi açık artırmaya çıkardı. Hatta geçtiğimiz ay, Metaverse adlı kendi NFT platformunu dahi başlattı. Katy Perry, Paris Hilton, The Weeknd, Rob Gronkowski ve Simone Biles gibi birçok isim çılgınlığa dahil oldu. Bir diğer köklü müzayade evi olan Christie’s ise lider NFT pazar yeri OpenSea ile NFT müzayedeleri düzenlemek üzere ortaklık kurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir