Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.022
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.022
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kin Coin Nedir? KIN Nasıl Alınır?

Kin Coin nedir? Kanada merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kik Vakfı tarafından geliştirilen Kin Coin (KIN), merkeziyetsiz sosyal medya için oluşturulmuş bir kripto para projesidir. Bu makalede Kin Coin nedir, ne sunar, KIN nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin konuyu birlikte inceleyelim.

Kin Coin nedir? KIN ne için kullanılır?

2017 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen Kin Coin, Kik vakfı tarafından geliştirilmiştir. Vakıf tarafından yönetilen kripto para projesi, çeşitli sosyal medya uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ethereum Blockchain üzerinde geliştirilen KIN, ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturulmuştur. Kullanıcılar, KIN aracılığıyla şirketin sunduğu sosyal medya platformu gibi çeşitli uygulamalarda avantajlar elde edebilir.

KIN, geleneksel sosyal medya platformlarının ekonomi modelini kökten değiştirmeyi amaçlar. Facebook gibi sosyal medya platformları, kullanıcı verileri üzerinden gelir elde eder. Bu tür ekonomik modele sahip platformlarda kullanıcılar ve içerik üreticilerine düşen gelir payı oldukça düşüktür. Kin, kullanıcıların platforma katılmalarına ve herkesin gelir elde edebilmesine olanak tanımak için yola çıkmıştır. KIN altcoin’in ağ içerisinde çeşitli kullanım durumları bulunur.

Ağ, KIN aracılığıyla kullanıcılar, içerik üreticileri ve geliştiricilerin farklı yöntemlerle kâr etmesine olanak tanır. Kin blok zincirinin uygulamalarında içerik üreticileri, etkileşim miktarlarına göre KIN ile ödüllendirir. Kullanıcılar, takip ettikleri içerik üreticilerine bağış yapabilir. Platformdaki geliştiriciler, kullanıcı deneyimi oluşturma karşılığında projeden ödeme alır. KIN coin’in maksimum arzı 10 trilyon adet olarak sınırlandırılmıştır.

Avantajları nelerdir?

  • Kik kullanıcıları, platforma ve diğer kullanıcılara sundukları değer karşılığında ödeme alır.
  • Platform aracılığıyla hem kullanıcılar hem de içerik üreticileri gelir elde edebilir.
  • Uygulama geliştiricileri, kullanım deneyimi oluşturmaları karşılığında proje tarafından ödeme alır.
  • Kin, Kullanımı kolay bir blockchain ağı olarak öne çıkmaktadır.

Dezavantajları nelerdir?

  • KIN, birçok borsa tarafından listelenmektedir. Ancak, işlem hacmi yüksek borsaların çoğu tarafından desteklenmemektedir. Bu durum, blok zincirinin benimsenmesini ve erişilebilirliğini azaltmaktadır.
  • KIN, diğer kripto paralar gibi yüksek oynaklığa sahiptir. Yüksek oynaklığa sahip varlıkların değeri, daha geniş bir fiyat aralığında dalgalanır.

Kin Coin nasıl alınır?

Mevcut olarak Kin Coin; FTX, KuCoin, DigiFinex, Bitget ve CoinTiger gibi kripto borsaları tarafından listelenmektedir. Proje ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olabilir. Eksiksiz bir şekilde üye olan kullanıcılar, cüzdanlarına dolar veya lira gibi fiat bir para birimi yatırarak altcoin’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir