Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.725
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.725
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kıdemli Ekonomistten Altın Fiyatı İçin Rekor Tahmin: Bu Yıl…

Federal Rezerv, bu ayın sonlarında faiz oranlarını yükseltme ve 2022 yılına kadar para politikasını sıkılaştırma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Ancak bir piyasa stratejisti, altın piyasasının mevcut ortamda iyi bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi. Peki, altın fiyatı için hangi seviyeler bekleniyor? coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Thorsten Polleit, Fed’in hareketlerinin önemine dikkat çekti

Degussa’nın baş ekonomisti Thorsten Polleit, Fed’in faiz oranlarında yalnızca “kozmetik” ayarlamalar yapacağı ve enflasyon eğrisinin oldukça gerisinde kalacağı yönündeki çağrısını yineledi. Uzmana göre Fed sadece her şeyin kontrol altında olduğuna dair beklentiyi canlı tutmak istiyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonun önüne geçmeye çalışması ve reel oranların pozitife dönmesi durumunda kredi piyasalarının çökebileceğini, kağıt parayı riske atabileceğini söylüyor.

Mevcut ortamın Federal Rezerv’in elini zorladığını ve faiz oranlarını yükseltmekten başka seçeneği olmadığını da sözlerine ekledi. Çarşamba günü, Capitol Hill’deki ifadesinde, Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının faiz oranlarını artırma yolunda olduğunu belirtti.

Degussa Ekonomisti: Altın fiyatı ABD dolarına karşı rekor kıracak

Altının nereye sığdığı konusunda Polleit, altının mevcut ortamda sahip olunabilecek en çekici varlık olmaya devam ettiğini söyledi. Yükselen faiz oranları ve yüksek enflasyonun hisse senedi piyasalarında volatilite yaratacağına dikkat çekti.  Yatırımcıların satın alma güçlerini korumaya çalıştıkça altına geçmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. “Altın sizi sadece kur düşüşüne karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda yatırımınızın geri dönüşünü de sağlar,” ifadelerini kullandı. Polleit, son 20 yılda altının, hisse senedi piyasalarından daha iyi performans göstererek, yıllık ortalama yüzde 8,5 getiri sağladığını söyledi.

Yatırımcılar Fed’in önümüzdeki iki hafta içinde ne yapacağına odaklanırken, Polleit altının önemli bir küresel varlık haline geldiğini söyledi. Geçen ayın sonlarında altın fiyatları Japon yeni karşısında rekor seviyeye yükseldi. Rusya Ukrayna’yı işgal ederken altın euro karşısında rekor seviyeye yükseldi. Uzmana göre ABD doları dünyanın en önemli güvenli liman para birimidir, ancak başka bir seçenek daha var, o da altın. Polleit, altın fiyatlarının bu yıl ABD doları karşısında rekor seviyeye geri dönmesini beklediğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir