Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.464
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.464
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kazakistan kripto paraları yasallaştırmak için harekete geçti

Kripto paralar yaygınlaşmayı sürdürdükçe ülkeler de kendi düzenlemelerine devam ediyor.

Kripto para düzenlemelerine katılan ülkelerden biri de Kazakistan oldu. Bir süredir kripto paralar hakkında düzenlemeler yapmaya çalışan Kazakistan, kripto para birimlerini nakde çevirmek için gerekli yasallaştırma sürecine hazır.

Kazakistan kripto paraları yasallaştırıyor

Kripto para düzenlemeleri pek çok kesim tarafından heyecanla bekleniyor. Kullanıcılar bir taraftan yatırımlarını güvence altına almak isterken bir yandan da kripto paralar ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasını bekliyor. Bu noktada Kazakistan yeni bir adım attı. Rusya vatandaşlarının Kazakistan’a girmesi üzerine harekete geçen Halyk Bank, 1 Eylül’de ABD Hazine Bakanlığının yaptırım uyarıları yapmasının ardından Rusya’nın Mir ödeme kartlarının kullanımını askıya aldığını açıklamıştı.

Rusya’dan gelen vatandaşların varlıklarını nakde çevirememesi üzerine çalışmalara başlayan düzenleyiciler, bu noktada aracı olarak kripto paraların kullanımını öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir