Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.673
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.673
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kazakistan, Kripto Çalışmalarını Hızlandırıyor

Bu yıl içerisinde kripto ile ilgili sıkça çalışmalar yapan Kazakistan, kripto madenciliği için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Kazakistan düzenleyecisi, 2022 yılının ortalarında bankaların lisanslı kripto borsalarına banka hesabı gibi hizmetler sunmasına yeşil ışık yakmıştı. Ardından önemli bir konum elde ettiği kripto madenciliği konusunda yeni vergi kuralları getirdi. En son kripto paraları yasallaştırma konusuyla gündeme gelen Kazakistan‘da yeni düzenlemeler sunuluyor.

Kazakistan, Kripto Madenciliği için Yeni Adımlar Atıyor

Çin’in kripto madenciliğindeki baskın gücünün önemli bir kısmı yasakların ardından Kazakistan’ın eline geçti. Bitcoin madenciliğinde birinci sırada yer alan ülke, sadece kayıtlı şirketlerin madencilik faaliyetlerine izin verecek.

Kazakistan parlamentosunun alt meclisi olan Mazhilis üyeleri tarafından sunulan kripto madenciliğiyle ilgili yeni yasa tasarısına göre; yalnızca Astana Uluslararası Finans Merkezi‘ne (AIFC) kayıtlı şirketlerin veya lisanslı veri merkezleriyle anlaşması olan yerleşik olmayan kuruluşların kripto madenciliği yapmasına izin verilecek.

Yasa tasarısı, endüstriyi kapsamlı bir şekilde düzenlemek ve sponsorlarının sektördeki kontrolsüz elektrik tüketimi olarak nitelendirdiği şeyi azaltmayı hedefliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir