Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.006
% 6.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.006
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Karar Çıktı: En Büyük Borsalar Bu Altcoin’i Delist Ediyor!

Bugün, 8 Haziran’da, Upbit ve Bithumb gibi büyük Güney Koreli kripto para borsalarının, ana Litecoin ağında MimbleWimble Extension Block (MWEB) güncellemesinin etkinleştirilmesi nedeniyle Litecoin’i (LTC) desteklemeyi bırakmaya karar verdiği bildirildi. Çünkü söz konusu güncelleme, altcoin için kapsamlı ölçeklendirme ve artırılmış gizlilik yetenekleri anlamına geliyordu. Bu sırada Solana Güney Kore’de önemli bir hamle gerçekleştirdi. İşte detaylar…

Borsalardan, popüler altcoin Litecoin’i delist etme kararı

Upbit’in açıklamasına dayanarak, Litecoin’i (LTC) listeden çıkarma kararı, Güney Kore’nin, yasa dışı kara para aklamayı veya şantaj finansmanını önlemek için borsaların işlemleri şeffaflık açısından kontrol edebilmesini gerektiren Özel Finansal Bilgi Yasası tarafından yönlendirildi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere MimbleWimble sadece Litecoin (LTC) ağındaki gizliliği artırmak için uygulandı. Gizli işlemler ve gönderici ve alıcı giriş ve çıkışlarını gizleyen ve birden fazla işlemi tek bir işlemde birleştiren CoinJoin dahil olmak üzere çeşitli teknolojiler, söz konusu güncellemeyi kullanır.

Upbit ayrıca borsanın Litecoin Vakfı’na MWEB güncellemesi ile ilgili bir talepte bulunduğunu ve talebe verilen yanıta dayanarak anonim transfer teknolojisinin kapsamlı bir incelemesinin yapıldığını belirtti. İnceleme sonucunda, bir güncellemede yer alan anonimlik özelliğinin Finansal Bilgi Yasası tarafından yasaklanan anonim iletim teknolojisi ile tutarlı olduğu belirlenerek Litecoin (LTC) ticareti desteğinin kesilmesine karar verildi. Yazım sırasında Litecoin (LTC), yüzde 0.9’luk bir artış ile 62.23 dolardan el değiştiriyor. En eski kripto paralardan biri olan LTC’nin piyasa değeri 4.38 milyon dolar civarında. Bu da coin’i piyasa değeri ile en büyük 20 kripto paradan biri yapıyor.

Solana, web3 projelerine yatırım yapıyor

Solana Ventures ve Solana Foundation, 100 milyon dolarlık bir fonun lansmanı ile Güney Kore pazarına odaklanıyor. Yeni oluşturulan fon, ağırlıklı olarak Güney Kore’den gelen projeleri desteklemeye odaklanırken, projenin çöküşünden etkilenen Terra tabanlı uygulamalara da yatırım yapacak. Bazı Terra geliştiricilerinin Solana’ya geçmeyi tercih ettiği bildirildi. Solana Labs oyunlarının genel müdürü Johnny Lee, ağ üzerinde bazı heyecan verici projelerin başlatılmasını bekliyor.

Solana’nın oyun endüstrisinde Blockchain ve NFT’yi reddetmeye devam edenleri kazanıp kazanmayacağını zaman gösterecek. Solana, 2021’de Wall Street tarafından kriptoda bir sonraki büyük şey olarak tanıtılırken, Blockchain şimdiye kadar yüksek beklentileri karşılayamadı. Haziran ayının başlarında, ağ, 2022’deki beşinci kesintisini kaydetti. Bu haftanın başlarında giderilen çalışma zamanı hatası nedeniyle blok üretimi birkaç saat durduruldu. Saniyede 65.000’e kadar işlem gerçekleştirebilen “Ethereum katili”, geçtiğimiz yıl boyunca yedi kere kesinti yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir