Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.911
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.911
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kanada Merkez Bankası, Stablecoin Düzenlemesine İhtiyaç Duyuyor

Stablecoin Kanada

Kanada Parlamentosu’nun uzmanları tarafından hazırlanan bir raporda Kanada Merkez Bankası, stabilcoin’in faydalarından yararlanmanın anahtarının yasal bir düzenleme olduğunu söylüyor.

Kanada Merkez Bankası çalışanları 19 Aralık’ta stabilcoin olarak da bilinen sabit para birimi ile temsil edilen kripto varlıklara ilişkin analitik bir rapor yayınladı. Stabilcoin oluşturma ve dağıtma mekanizmalarının gözden geçirilmesine ve içerdikleri potansiyel risk ve faydaların listesine ek olarak, raporda yazarların kripto varlığın daha fazla düzenlenmesine yönelik destekleri ifade edildi.

“Bu kripto varlıklar, özellikle daha dijitalleşmiş bir ekonomide, ödeme hizmetlerine verimlilik ve daha fazla rekabet getirebilir. Ancak, önlem alınmadığı takdirde, finansal sistemin istikrarı açısından önemli riskler oluşturabilirler.”

Raporda, bu varlıkların esas olarak kripto alım satım platformlarında kullanıldığı, ancak özellikle akıllı sözleşmelerle birlikte çok çeşitli başka kullanım potansiyeline sahip oldukları belirtiliyor.

Stablecoin Kanada Merkez Bankası

Kanada Merkez Bankası Uzmanları: “Stablecoin Pazarı 161 Milyar Dolara Ulaştı”

Fiat endeksli kripto varlıklar için küresel pazar, 2020’nin başı ile 2022’nin ortası arasında 30 kat artarak ABD  doları cinsinden 161 milyar dolara ulaştı.

Rapora göre, şu anda sabit para birimi referanslı ilk üç kripto varlık, toplam piyasasının %90’ına sahip. Benzer şekilde, yatırımcıların %1’i, sabit para birimi referanslı başlıca kripto varlıkların toplam arzının yaklaşık %90’ını veya daha fazlasını elinde tutmaktadır.

“Kanada’da zamanında ve kapsamlı bir düzenleyici yaklaşım, fiat referanslı kripto varlıkların gereksiz riskler oluşturmadan potansiyel faydalar sağlayabilmesini sağlayacaktır.”

Uluslararası düzenleyici kurumların sabit bara birimi referanslı kripto varlıkların düzenlenmesine ilişkin rehberliğine rağmen, raporda “Kanada’da ve yurtdışında mevcut düzenleyici rejimlerin çoğu şu anda amaca uygun değildir” ibaresi kullanıldı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version