Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.601
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.601
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kanada, kaldıraçlı kripto işlemlerini yasaklama kararı aldı

Kanada menkul kıymetler düzenleyicisi kripto endüstrisinde yaşanan son olaylara karşılık sıkı önlemler almaya hazırlanıyor.

Dün yapılan açıklamada Kanada’da faaliyet gösteren kripto para borsalarına kaldıraçlı işlem yasağının getirilmesi gündeme gelirken ülkede kripto ticaretiyle ilgili bir takım önlemler getirilecek.

Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri (CSA) tarafından yapılan açıklamaya göre kripto platformları ayrıca Kanada vatandaşlarının varlıklarını kendi faaliyetlerin kullanmadıklarını ibraz edecek ve bu kripto varlıkları ayrı bir hesapta tutacak.

CSA tarafından yapılan duyurunun detayında çeşitli önlemlerin alınmasına rağmen kripto varlıklar ve kripto varlıklara dayalı finansal enstrümanların yüksek riskli varlıklar olduğu ifade edildi. Kripto varlıkların risk unsurunu artıran faktörler arasında; kripto şirketlerinin kayıt esnasındaki hüküm ve koşullara uymaması, kripto varlıkların birbirleriyle olan yüksek korelasyonu, iflas riski, siber saldırı riski, volatilite ve kripto paraların belirsiz değerlerinden bahsedildi.

Kanada’da kripto piyasasına yönelik önlemler artırılıyor

Bu gelişmenin öncesinde CSA, Ağustos ayında kripto şirketlerinin ülkede faaliyetlerine devam etmeleri için bir ön kayıt taahhüdü sunmaları gerektiğini iletmişti. Şimdi ise genişletilmiş kurallar göz önüne alındığında ön kayıt taahhüdünün güncellenebileceği düşünülüyor.

Sözü edilen yeni kuralların Kanada’da ne zaman uygulamaya alınacağı konusunda henüz bilgi verilmedi, ancak yeni kuralların açıklanmasıyla Kanada otoritelerinin önümüzdeki dönemlerde kripto varlıklarına karşı daha sıkı bir politika izleyeceği açığa çıkmış oldu.

Piyasa katılımcıları ise yeni kuralların Kanada’da faaliyet gösteren kripto şirketleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağı konusunda hemfikir.

Başka bir gelişmede Kanada mali düzenleyicisi Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), Tether’in sabit kripto varlığı USDT, hakkında menkul kıymet olup olmadığına dair kesin bir hüküm getirmese de yerel kripto şirketlerinin USDT ticareti yapmasını yasakladı.

Sonuç olarak Kanada otoritelerinin müşteri fonlarının ayrı bir hesapta tutulması kararı, kaldıraçlı işlemlere yasak getirmesi ve sabit kripto varlıklara yönelik baskı uygulaması, son zamanlarda FTX’in iflasıyla devam eden kripto piyasalarında artan risklere bağlı olarak alınan önlemler olarak kabul ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir