Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.699
% 2.97
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.699
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kanada Kaldıraçlı İşlemleri Yasaklıyor

Kanada’daki menkul kıymet düzenleyicileri yerel olarak faaliyet gösteren kripto borsalarını kısıtlamak için harekete geçiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Kanada’nın en büyük mali düzenleyicisi olan Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), USDT’yi bir menkul kıymet olarak görüp görmediğini açıkça belirtmemiş olsa da, yerel olarak faaliyet gösteren kripto borsalarının önde gelen stablecoin Tether’e dokunmasını tamamen yasakladı. Kanada’nın yeni kısıtlamaları ise Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu FTX borsasının iflas etmesinden yaklaşık bir ay sonra geldi.

Kanada’da Kaldıraçlı İşlemler Kaldırılıyor

Kanada Menkul Kıymet Yöneticileri (CSA) tarafından belirlenen yeni yönergelere göre, faaliyet gösteren kripto borsaları, kullanıcı fonlarını operasyonel nakitten ayırmalı. Aynı zamanda ileriye dönük olarak marjın yatırımcılarına sunulan kaldıraçlı işlemleri durdurmalı.

Kaldıraçlı kripto ticareti, kurumsal müşteriler ve kuruluşlar da dahil olmak üzere tüm Kanada merkezli yatırımcılar için yasaklanacak. Singapur da perakende yatırımcılar için benzer bir hamle yapmayı planlıyor. Yeni hükümlerin tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği ise belli değil.

CSA Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto ticaret platformlarının Kanada merkezli kullanıcıların varlıklarını, uygun nitelikli bir saklama kuruluşunda tutmaları gerekeceğini söyledi.

CSA ayrıca şunlara yer verdi:

“Kripto piyasasındaki son olayların ardından CSA, Kanada’da faaliyet gösteren platformlar için mevcut gereklilikleri genişleterek kripto ticaret platformlarının gözetimine yönelik yaklaşımını güçlendiriyor”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir